Prepucavanja preko žutog bunara

Izvor:   Dnevnik

Iako je bušotina u Bečeju zabetonirana u koaliciji sevaju varnice. Čekaju se rezultati analize, koja treba da pokaže zašto je došlo do havarije, kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za erupciju gasa

Umesto da konačno saniranje havarije bušotine žutog bunara u bečejskom Donjem gradu zbliži partnere u uzdrmanoj vladajućoj koaliciji ono ih je, u jeku predizborne kampanje, još više udaljilo.

Tako su se predsednik opštine Peter Knezi i njegov zamenik Budislav Medurić javnosti obratili na odvojenim sastancima sa novinarima. Prilikom nedavne erupcije bušotine nepunih 60 sati Bečejci, pogotovo žitelji Donjeg grada, živeli su sa određenom dozom zebnje, ali usledila je brza i stručna intervencija iskusnih stručnjaka iz NIS-a. Sada se čekaju stručne analize, koje će nedvosmisleno dati odgovor zbog čega je došlo do havarije i utvrditi, eventualnu, odgovornost.

„Mnogo je nepoznanica oko ishitrenog realizovanja projekta bušenja Žutog bunara u Donjem gradu, uz napomenu da je naših 14 odbornika glasalo za tu investiciju i da smo i sada za to da žitelji pomenutog dela grada, shodno tradiciji, imaju Žuti bunar u svom okruženju. Ne optužujemo i ne želimo da prejudiciramo stvari, ali tražimo da se ispita odgovornost svih koji su doveli do neželjene situacije”, saopštili su iz Demokratske stranke. U daljim primedbama stoji da je izostala konsultacija stručnjaka, pogotovo ako se zna da je pre nepunih godinu dana uspešno okončana geotermalna bušotina za potrebe buduće banje na dubini od 1.101 metar, a aktuelna je imala dubinu 336 metara.

Iako je vidno bio dirnut reakcijom koalicionog patnera u vlasti, predsednik opštine Peter Knezi nije želeo da govori s aspekta političke stranke kojoj pripada (SVM), jer smatra da žuti bunar nije političko pitanje, ali je rekavši da „svi koji rade imaju šansu da greše, dok oni drugi obično ne greše”, poslao jasnu poruku.

- Nema mesta nikakvom političkom i ličnom prepucavanju, već treba uputiti veliku zahvalnost ekipi NIS-a u sanaciji havarije bušotine u Donjem gradu, zatim policiji, vatrogascima i poljočuvarima Link FTC, koji su sve vreme danju i noću brinuli o bezbednosti, kao i sugrađanima tog dela grada. Sada su komunalci i vatrogasci angažovani da urede prostor na raskrsnici ulica Republikanske i Nikole Tesle i čiste se kolovozi i trotoari od nanosa peska iz bušotine i ostataka cementiranja bušotine - rekao je Knezi.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...