ELEKTRIČNA ENERGIJA IZ BIOGASA

Izvor:   Tanjug

Investicioni fond srpske dijaspore u SAD zainteresovan je da u Ćupriji gradi mini elektrane za proizvodnju električne energije iz biogasa dobijenog fermentacijom zelene biomase, izjavila je predsednica Skupštine opštine Ćuprije Ksenija Milošević.

"Dijaspora je zainteresovana da ulaže u proizvodnju struje zasnovanu na obnovljivim izvorima, a Ćuprija raspolaže piotencijalima za proizvodnju bio mase", rekla je Milošević na konferenciji za novinare. Ona je dodala da je i Ćuprija zainteresovana za ovakvu investiciju, koja bi uz otvaranje novih radnih mesta, mogala biti korištena i za daljinsko grejanje stanova, ustanova i preduzeća grada.

Milošević očekuje uskoro razgovor i definitivan dogovor oko ovog posla sa prestavnicima fonda i podseća da takve mini elektrane imaju Užice i Aleksinac.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...