ELEKTRIČNA ENERGIJA IZ BIOGASA

Izvor:   Tanjug

Investicioni fond srpske dijaspore u SAD zainteresovan je da u Ćupriji gradi mini elektrane za proizvodnju električne energije iz biogasa dobijenog fermentacijom zelene biomase, izjavila je predsednica Skupštine opštine Ćuprije Ksenija Milošević.

"Dijaspora je zainteresovana da ulaže u proizvodnju struje zasnovanu na obnovljivim izvorima, a Ćuprija raspolaže piotencijalima za proizvodnju bio mase", rekla je Milošević na konferenciji za novinare. Ona je dodala da je i Ćuprija zainteresovana za ovakvu investiciju, koja bi uz otvaranje novih radnih mesta, mogala biti korištena i za daljinsko grejanje stanova, ustanova i preduzeća grada.

Milošević očekuje uskoro razgovor i definitivan dogovor oko ovog posla sa prestavnicima fonda i podseća da takve mini elektrane imaju Užice i Aleksinac.

Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...