Guča u znaku Aca Lukasa i Velje

Tekst i foto: D.Petrović

"Kada izgradimo autoput, Guča će biti pregrađe Beograda”, rekao ministar Ilić.
(foto, Guča, 8. avgust 2013. - neki vole kad šatre još nisu pune)

Folk pevač Aca Lukas sinoć je održao koncert na 53. Dragačevskom saboru trubača u Guči pred 20.000 saboraša. On je šest pesama odsvirao u pratnji orkestra Dejana Lazarevića iz Požege. Najveći broj gostiju u Guču juče je upravo i došao zbog Lukasovog koncerta, a prava gužva se očekuje tek tokom vikenda.

gucca aca koncert

Koncert Aca Lukasa

Pre Lukasa, orkestri iz celog sveta takmičili su se na Međunarodnom takmičenju trubača, a pobedio je Orkestar „Barka“ iz Knjaževca, dok je za najboljeg trubača proglašen Demir Kanturovski iz makedonskog orkestra „Uska-kan“.

gucca takmicenje 2

Publika na takmičenju

Nagrade najboljim trubačima uručio je ministar za građevinarstvo Velimir Velja Ilić.

“Kada izgradimo autoput, Guča će biti pregrađe Beograda” – rekao je on novinarima kada je oko 18 sati stigao u Guču. Ilić je prošetao ulicama „trubačke republike“ u pratnji Orkestra Bojana Ristića iz Vladičinog Hana, koje je „zakitio“ sa nekoliko hiljadarki. I jedan prosjak u glavnoj gučanskoj ulici dobio je od ministra hiljadu dinara.

gucca 3 takmicenje

Takmičarska bina na stadionu u Guči

Ilić je razgovarao sa rukovodstvom opštine Lučani, rekavši da dobra vest stiže iz vlade Kine.

-Prošao je kredit od 340 miliona dolara za autoput. Kada on dođe do Dragačeva, od Beograda će se dovde stizati za sat i po. Guča treba da živi cele godine, rekao je Ilić, najavivši izgradnju „trubačkog sela“.

gucca velja

Ministar Velimir Ilić na Trubačkom trgu u Guči

Premijer Ivica Dačić u Guču će najverovatnije stići danas gde će uveče prisustvovati koncertu Orkestra Dejana Petrovića na stadionu FK Dragačevo. Juče se nezvanično pominjalo da bi Sabor trebalo ovih dana da obiđe i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, ali zasad nema potvrde te informacije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...