SAJAMSKI POPUSTI I KINA

D. Ćirović

Agencije tradicionalno snizile cene za predstojeća letovanja, dok su popularne destinacije i ove godine Turska, Grčka, Tunis, Slovenija, Bugarska. Alžir i Gabon među sedam država koje se prvi put predstavljaju na Sajmu turizma. Manifestaciju zvanično otvorili predsednik Srbije i ambasadorka Kine, zemlje koja je ove godine partner Sajma
(ilustracija, posetioci na 44. sajmu turizma u Beogradu)

Posetioci tradicionalno „bukiraju“ povoljne aranžmane za predstojeće leto na Sajmu turizma u Beogradu a na pojedinim štandovima je prvog dana u četvrtak bilo i redova. U Hali 1 su se među agencijama našle i turističke organizacije država učesnica. Među njima su se, prvi put, predstavile zemlje poput Alžira i Gabona.

Veliki štand Kine, ovogodišnjeg partnera Sajma, izazivao je pažnju skulpturama „zeca sa meseca“ i predmetima od porcelana. U posebnim konferencijskim prostorima održavali su se sastanci sa predstavnicima kineskih firmi iz oblasti privrede i turizma.

sajam stand kine

Štand Kine na Sajmu turizma

Ukidanje viza i letovi

Tokom zvaničnog otvaranja u sredu uveče kada su kroz hale prošle srpska i kineska delegacija, ambasadorka Kine Čen Bo je rekla da postoji velika perspektiva turističke saradnje dveju država, podsetivši na ukidanje viza i uspostavljanje direktnih letova između Beograda i Pekinga.

„Želela bih da istaknem da su Kina i Srbija geografski udaljene zemlje, ali da je potrebno samo uzeti pasoš i možemo da krenemo na put kada god poželimo. Kao što kaže izreka, ’Kada je u pitanju odmor, nije teško’“, dodala je ona.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je tada štandove Srbije sa gostima iz Kine i podsetio da se poseta kineskih turista od 2012. do 2019. povećala 30 puta, te da će se i ovaj broj dodatno umnožiti kada se otvore avio-linije do drugih delova Kine.

Alžir-prvi-put-u-Beogradu

Alžir, prvi put na Sajmu turizma u Beogradu

Strane i domaće destinacije

Kao i uvek, od prvog dana ovog 44. sajma turizma su popularni štandovi Turske, Grčke, Crne Gore, Tunisa, Bugarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kipra, Severne Makedonije, ali i učesnici od prošle godine Maldivi i Sao Tome i Principe. Premijerno se predstavljaju pomenuti Alžir i Gabon, ali i Burundi, Kamerun, Obala Slonovače, Ekvatorijalna Gvineja i Namibija.

Naša zemlja se predstavlja u Hali 4 gde se i ovde godine najviše posetilaca zadržava na štandovima Turističke organizacije Srbije, Zapadne Srbije, Loznice, Sokobanje, Novog Sada. Tu ih čeka tradicionalno posluženje, promocija destinacija i nasleđa.

HORECA oprema

Paralelno sa Sajmom turizma na Beogradskom sajmu održava se i Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme „HORECA-OPREMA“, i to po 18. put. Ovde je prikazana najsavremenija oprema za hotelske i ugostiteljske objekte a mogao se videti i pokoji robot koji je čistio hodnike između štandova.

Sajam turizma je zvanično otvoren u sredu uveče, ali je za posetioce radno vreme počelo od juče ujutro od 10 sati. Trajaće do nedelje, s tim što će u dane vikenda radno vreme biti do 18 umesto do 19 sati. Cena pojedinačne ulaznice je 450 dinara, dok za grupe od minimum osam osoba ulaz košta 350 dinara.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...