LEPOTE TARE U PAROBRODU

D.Ć.

Izložba „Tara, planina bogova“ otvorena je u Beogradu i trajaće do 31. jula. Mogu se videti fotografije Biljane Mihajlović iz foto-monografije koju su izdali JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Tara – Drina“ Bajina Bašta
(ilustracija, Prizori sa Tare na fotografijama)

„Tara, planina bogova“ naziv je izložbe koja je otvorena u beogradskom Parobrodu i trajaće do 31. jula 2022. U pitanju su fotografije umetnice Biljane Mihajlović, koje su se našle u foto-monografiji pod istim imenom, a koju su podržali i izdali JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Tara – Drina“ Bajina Bašta“.

izlo-tara-biljana-s

Otvorena izložba Biljane Mihajlović u Beogradu

Promocija Tare

Otvarajući izložbu, direktor TO „Tara – Drina“ Bajina Bašta Milan Đurić rekao je da ovakvi projekti moraju da se podrže jer predstavljaju promociju Tare i onoga čime ona ima da se pohvali.

Ranko Milanović je ispred Nacionalnog parka podsetio da sa Biljanom sarađuje već pet godina i da se iznenadio kada je ona došla na ideju foto-monografije, s obzirom na to da su je svi u Bajinoj Bašti već znali kao odličnog ilustratora.

izlo-tara-2-

Biljana Mihajlović, Milan Đurić i Ranko Milanović

Nagrade za ilustraciju

I profesorka Anamarija Bartabedijan, mentor Mihajlovićeve kojoj su foto-monografija i izložba zapravo deo završnog master rada, podelila je sa prisutnima da je Biljana za dečiju ilustraciju dobila mnogobrojne nagrade a koje su ranije mogle da se vide na samostalnim i grupnim izložbama.

Ovoga puta, Mihajlovićeva je predstavila Taru onako kako ju je videla kroz svoj foto-aparat.

„Mogu da potvrdim da Tara ostavlja utisak planine bogova“, rekla je ona.

Biljana Mihajlović završava master studije na Akademiji tehničkih strukovnih studija Beograd. Član je ULUPUDUS-a a od 2021. ima status samostalnog umetnika. Aktivno se bavi dečijom ilustracijom i ovo je prvi put da se predstavlja izložbom fotografija.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...