Rovinj – novi luksuz i stare uspomene

Miloje Petrović

Vodeća hrvatska hotelijerska kompanija Maistra krajem maja predstavila je u Beogradu ponudu dva izuzetna hotela u Rovinju, jednom od najromantičnijih morskih gradova hrvatskog turističkog podneblja, kao i ponudu mnogobrojnih domaćih i međunarodnih događanja kojima će Rovinj biti domaćin ove sezone. Hotel Lone, kao prvi design hotels u regionu, pleni svojom arhitekturom, a predstavljen je i hotel Monte Mulini, prvi boutique hotel sa pet zvezdica
(foto: hotel Mulini)

Rovinj, plavi biser Jadrana, grad romantike i umetnosti, jedan je od najživopisnijih sredozemnih gradova. Deo Venecijanske Republike više od 500 godina, sa Starim gradom koji se uzdiže na visokom poluostrvu i poznatom baroknom crkvom  sv. Eufemije iz 18. veka čiji zvonik predstavlja zaštitni znak grada, okružen je venecijanskim kućama koje su pokrivene terakotom. Skučeni prostor diktirao je posebnu vrstu arhitekture, visoke kuće, uske popločane ulice i jedinstvene male trgove. Po mnogima, to je najlepši grad na jadranskoj obali, koji već vekovima privlači turiste iz celog sveta, grad koji ima dušu, odiše romatikom… Ističe se i po kvalitetu turističke ponude, ljubaznosti i gostoprimstvu domaćina, pa sve začinjeno prelepim stenovitim plažama, nezaboravnim zalascima sunca…

rovinj panorama

Panorama Rovinja

“Poznato je da su mnogi umetnici, boemi i avanturisti tražili i našli inspiraciju, utehu i okrepljenje u njegovim starim, kamenitim uličicama, sa puno mediteranskih restorana, taverni i kafića. Danas mnogi turisti iz raznih zemalja sveta dolaze u Rovinj iz istih razloga, ali i na odmor, zabavu i letovanje, a sve to, u jednom inspiritativnom ambijentu. Posetiocima Rovinja se s prvim jutarnjim suncem nudi jedinstven doživljaj. Gde god da ste odseli u gradu, imaćete fantastičan pogled na luku punu barki i na ostrvo Svetu Katarinu, najlepše od dvadest dva u Rovinjskom arhipelagu”, ukratko je uz video zapis, koji odiše poznatim mediteranskim mirisima, predstavio je ovaj grad Ivica Vrkić, direktor marketinga kompanije Maistra.

rovinj kamena ulica

Kamena ulica u Starom gradu

Prvi dizajn hotel u regionu

Hotel Lone je prvi dizajn hotel u regionu, ovenčan sa pet zvezdica i smešten na jedinstvenoj lokaciji u neposrednoj blizini mora, okružen stogodišnjom mediteranskom park-šumom Zlatni rt, a na nekoliko minuta je udaljen od samog centa Rovinja. Lone je hotel prožet energijom funkcionalnosti, harmonije I elegancije čija je okosnica sam dizajn.

hotel lone

Hol hotela Lone

Hotel koji podesća na nasukani kruzer otvoren je u junu prošle godine i jedna je od najvećih investicija u hrvatskom turizmu u poslednjih nekoliko godina a, kako ističe Vrkić, kompletan hotel je delo hrvatskih arhitekata, umetnika i dizajnera.

Hotel raspolaže sa 248 prostranih i moderno uređenih smeštajnih jedinica s pogledom na more i park šumu, a gostima su na raspolaganju i dva fine dining restorana, Sea Food bar, dečji klub, barovi, night club, velnes i spa centar koji se prostire na 1.700 kvadratnih metara i 10 višenamenskih dvorana od kojih je najveća kapaciteta 650 mesta. U izgradnju hotela uloženo je 45 miliona evra. Hotel predstavlja bresprekoran spoj lepote, stila i kulturne baštine i njegova ponuda je otvorena cele godine kako za odmor tako i za poslovna putovanja.

Luksuz bez premca

Za hotel Monte Mulini može se reći da je prvi boutique hotel sa pet zvezdica u Rovinju koji svojim dizajnom, enogastronomskom ponudom i personalizovanom uslugom predstavlja iskorak prema modernom turizmu, odnosno spada u sam vrh hrvatske luksuzne turističke ponude. Hotel je otvoren u martu 2009. godine, a u izgradnju hotela uloženo je 27 miliona evra. Hotel je smešten na atraktivnoj lokaciji, uz samu obalu i okružen je bujnom mediteranskom vegetacijom. Hotel raspolaže s 99 soba i 14 apartmana s pogledom na more. Preko velikog spa centra spojen je sa hotelom Lone. Ono što treba naglasiti je ta jedinstvena ponuda sa luksuzom, koja je na visokom nivou. Moderan dizajn, panoramski prozori i široki balkoni otvoreni prema moru, dopunjuju se sa jedinstven pogledom na grad i na obližnju marinu.

hotel lone vrt

Vrt hotela Lone

Povratak turista iz Srbije

Rovinj je mesto aktivnog odmora i na raspolaganju su osim mora, plivanja i jedrenja takođe biciklizam, jahanje, tenis i pešačenje. Rovinj ima dobar centar za ronjenje i biće vam na usluzi instruktori u otkrivanju podvodnog sveta Jadrana. Takođe, to se može reći i za kopnene delove Istre, koja je još uvijek u mnogim delovima onakva kakva je bila i za vreme naših dedova, sa svojim pitomim vinogradima, maslinjacima, kamenim zidovima i kažunima. Poznato je da poluostrvo Istru nazivaju i mala Toskana, koja je poznata po tartufima, vinu, pršutu, istakao je Ivica Vrkić, i podsetio da je prošle godine plavi biser Jadrana zabeležio rast gostiju iz Srbje za jedanaest odsto, ili da je ovu letnju destinaciju sa okolinom posetilo preko 4.500 gostiju iz Srbije. Treba dodati da je Rovinj smešten na zapadnoj obali Istre, udaljen od Beograda 650 km, i da se do njega stiže za šest do sedam sati putovanja.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...