SAJAM TURIZMA U BEOGRADU

Dragica Bajić

Najveća poslovno-turistička manifestacija u jugoistočnoj Evropi, Medjunarodni sajam turizma u Beogradu, traje od 24. do 27. februara pod kupolama Beogradskog sajma.

U Beogradu počeo 33. medjunarodni sajam turizma, 7. sajam suvenira i drugi po redu Beo Wine Faire. Na svim raspoloživim izlagačkim prostorima učestvuje 900 najpoznatijih domaćih i inostranih izlagača, turističkih agencija, hotelskih lanaca, najatraktivnijih turističkih destinacija, banja, kongresnih centara, osiguravajućih kuća, sistema za rezervaciju karata, fakulteta i škola kao i specijalizovanih medija, proizvodjača vina i opreme za ugostitelje.

Prvi put na ovogodišnjem sajmu svoju raskošnu turističku i gastronomsku ponudu predstavlja Južnoafrička Republika. Posebna atrakcija su i nastupi turističkih organizacija Indije, Brazila, Španije, Madjarske, Grčke, ambasade Perua i posebna ponuda seoskog turizma Srbije.

Domaće i inostrane turističke agencije su predstavile najnoviju ponudu za predstojeću letnju turističku sezonu sa specijalnim popustom od 10 do 20 procenata samo za posetioce Medjunarodnog sajma turizma.

Najveće interesovanje je već tradicionalno za Grčku i Tursku, ali i za Tunis i Egipat, bez obzira na situaciju u ovim zemljama. Posebna su interesovanja ove godine za Istru, Italiju i Španiju.

Turističke organizacije širom Srbije su predstavile bogatu ponudu najatraktivnijih destinacija naše lepe zemlje i poručili da će oni koji se odluče da provedu godišnji odmor u Srbiji, najviše profitirati. Jedino je teško odlučiti se gde otići, a ima za svakog po nešto.

Na ovogodišnjem sajmu će biti održano više od 300 pratećih manifetacija, promocija prezentacija, razgovora i predavanja na temu turističke privrede.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Hrvatska, a zvanična aviokompanija je Turski avio prevoznik.

Radno vreme sajma je od 10 do 19 časova, a sajam se završava 27. februara.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...