PONOVO DIREKTNI LET IZMEĐU BEOGRADA I ČIKAGA

J.P.

Direktnom čarter linijom od Čikaga do Beograda biće od 17. juna obnovljen aviosaobraćaj između Srbije i SAD. Posle 19 godina pauze, aviosaobraćaj na ovoj relaciji organizuju čarter operater Air Plus i avio-operater kompanije Swift Air iz Arizone

Aviosaobraćaj na liniji Čikago – Beograd biće ponovo, posle 19 godina pauze, uspostavljen 17. juna čarter linijom koju pokreću čarter operater Air Plus i avio-operater kompanije Swift Air iz Arizone. Avioni će u početku saobraćati jednom nedeljno: iz Čikaga će sa aerodroma O Hare (ORD) za Beograd poletati petkom u 22.45 a iz Beograda nazad, nedeljom u 15 sati. Kompanije planiraju da ova maršruta bude dugoročna. Saobraćaj će tokom letnje sezone biti obavljan jednom nedeljno a od jeseni se planira da se obavlja jednom u dve nedelje. Planirani su i direktni letovi na relaciji Čikago-Zagreb.


Boing 767 kompanije Swift Air

Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla ne žele još uvek da izlaze sa zvaničnim saopštenjem o pokretanju ove linije ali u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva potvrđuju da je ova kompanija u proceduri za dobijanje dozvola.

„Već dugo znamo da postoji tržište za direktne letove na relacijama od Čikaga do Beograda i od Čikaga do Zagreba. Krenuli smo u ovaj posao i iz Beograda su već stigle sve potrebne dozvole. Prvi let je u petak, 17. juna. Nadamo se da će naš boing 767, koji prima 235 putnika biti ispunjen do poslednjeg mesta”, kaže za „Vesti online” Ron Handžan, jedan od direktora kompanije Swift Air.

Inicijatori obnavljanja direktne aviolinije između SAD i Srbije uvereni su da će letovi biti isplativi i da će dugoročno opstati na pomenutim linijama. I pored svih dosadašnjih najava iz Jat Ervejza za sada nemaju konkurenciju a veliko je interesovanje potencijalnih putnika - emigracije sa prostora bivše Jugoslavije.

Ron Handžan otkriva da će već krajem aprila biti u Beogradu „na razgovorima sa predstavnicima Jata i aerodroma Nikola Tesla.

„A biću i među putnicima prvog leta Čikago-Beograd. Siguran sam da će kapaciteti biti popunjeni i da će ova važna direktna aviolinija potvrditi i opravdati svoje postojanje. Swift Air će dati sve od sebe”, kaže Ron Handžan.

Karte će koštati između 1.250 i 1.400 dolara (u zavisnosti od datuma). Let će trajati 10 sati. Avion koji će saobraćati na ovoj liniji je širokotrupni Boeing 767. Njegov kapacitet je oko 250 putnika. Putnička kabina ovog aviona ima nešto manji broj sedišta od uobičajenog, kako bi bilo više mesta za putnike. Sve karte su u jedinstvenoj ekonomskoj klasi.

“Ne mislimo da je cena velika, jer se u sezoni i cene ostalih kompanija kreću u tom razmeru, a ako uzmemo u obzir da se ovde ipak radi o direktnom letu, da nema presedanja, promene aviona, troškova na drugim aerodromima i gubljenja vremena, tvrdimo da je cena više nego adekvatna. Osim toga, agencije će dobijati odgovarajuće promotivne popuste, što će putnicima takođe dobro doći,” objašnjava Handžan.

Prodaja i rezervacija karata za letove Čikago – Beograd već je počela u oko 50 turističkih agencija.
Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...