ADA CIGANLIJA NA TREĆEM MESTU NA SVETU

M.K.

Rang-lista najlepših gradskih ostrva

Beogradska Ada Ciganlija je treće najlepše gradsko ostrvo sveta na rang-listi koju je sastavila i upravo objavila svetska internet putnička agencija VirtualTourist. Isped omiljenog beogradskkog izletišta i kupališta nalazi se samo ostrvo svetog Louis-a u Parizu i ostrvce Kampa na Vltavi u Pragu.Ada Ciganlija, "Okruglo kupatilo"

Ostrvro svetog Louis-a je Virtual Tourist izabrao za najlepše kao „primer francuskog osećaja za meru“, Kampu je označila za „najromantičniji deo Praga“, a beogradsku Adu za „san snova svih sportskih entuzuijasta“.


Ada Ciganlija leti kada njene obale prekriju sotine hiljada kupača

Iza Ade Ciganlije na rang-listi se nalaze rimska Isola Tiberina, zatím morska ostvrva Christianshavn u Kopenheganu i Fort Denison Pincgut u Sidneju. Afriku predstavlja kairski Zamalek u Nilu na sedmom mestu. Osmi je dunavski Marketin u Budimpešti, deveti kantonski Ša-mien u Bisernoij reci i na desetom nirnberški Trödelmarktinsel u reci Pengnitz.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...