Prekinuta javna rasprava o izgradnji TE Kolubara B

BM

Jučerašnja javna rasprava o izgradnji nove termoelektrane Kolubare B prekinuta je posle nesuglasica predstavnika nevladine organizacije Institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu - RERI iz Beograda i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je jučerašnji javni uvid u prostorni plan TE Kolubara B, čija izgradnja je planirana radi zamene postojećih termoblokiva Elektroprivrede Srbije, kojima ističe radni vek, prekinut zbog opstrukcije predstavnika nevladine organizacije Institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu - RERI iz Beograda.

Iz RERI-ja su posle ovog neuspešnog sastanka saopštili da je javna rasprava prekinuta bez obrazloženja, tako što su predstavnici Ministarstva napustili salu Skupštine opštine Lazarevac. Posebno su predstavnike MGSI optužili da nisu vodili zapisnih sa ovog skupa.

Iz MGSI, međutim, tvrde da su neistinite tvrdnji koje je iznela ova nevladina organizacija u svom saopštenju, i da su upravo predstavnici NVO RERI svojim opstrukcijama - zahtevima da u salu uđe veći broj dozvoljenog važećim propisima u uslovima epidemije COVID-19, ometanjem rada komisije, iznošenjem zahteva suprotnim procedurama javnog uvida, kao i lažnih optužbi na rad komisije - onemogućili predstavnike nadležnih institucija da odgovore na sve pojedinačne primedbe građana podnete u toku javnog uvida, što je dovelo do prekida sednice.

“Javni uvid, predstavlja priliku da se učešćem javnosti u postupku pripreme, koordinacije i praćenja izrade planskih dokumenata ovi dokumenti poboljšaju, ovom prilikom je zloupotrebljen od strane jedne nevladine organizacije”, tvrde iz MGSI.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...