I domaći porizvođači brojila konkurisali na tender EPS-a

BM

Od četiri ponude pristigle na tender EPS-a za nabavku IT i merne infrastrukture, uređaja i integracija u tri su uključene I domađe firme.

Na tender Elektroprivrede Srbije za nabavku IT i merne infrastrukture, uređaja i integracija, koji jednim delom uključuje i nabavku električnih pametnih brojila pristigle su četiri ponude renomiranih evropskih kompanija. Nakon današnjeg otvaranja ponuda iz EPS-a je saopšteno da je među njima čak tri ponude sa učešćem domaćih kompanija.

Tender je otvoren javno, a bila su prisutna 22 predstavnika ponuđača, saopšteno je iz EPS-a.

Vrednosti ponuda saopštene su javno, a ponuđene cene su niže od očekivanih i procenjivanih. Konačna odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača biće doneta posle analize i stručne ocene ponuda koju će uraditi tenderska komisija.

Projekat EPS Metering, čiji je deo ova nabavka, finansira se iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj - EBRD i Evropske investicione banke – EIB. Uz odobrenje Vlade Srbije i EBRD, tender je objavljen 15. decembra 2014. godine. Svu dokumentaciju, procedure, postupke i odgovore na pitanja nadgleda i odobrava EBRD, a ceo tenderski postupak sprovodi se strogo po pravilima EBRD. Podsećamo da je tendersku dokumentaciju otkupilo 39 firmi, od toga 20 domaćih.

U EPS-u ističu da je tender za nabavku IT i merne infrastrukture, uređaja i integracija predviđen za uspostavljanje sveobuhvatnog informaciono-komunikaciono rešenja i infrastrukture, za poboljšanje efikasnosti, punu kontrolu protoka energije, kvalitetnu uslugu kupcima na komercijalnom i javnom snabdevanju, smanjenje gubitaka i poboljšanu naplatu električne energije.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...