Profunkcionisalo EPS Snabdevanje

BM

Umesto elektrodistribucija potrošačima struje u Srbiji sada račune za utrošenu električnu energiju šalje novo EPS-ovo privredno društvo – EPS Snabdevanje. Sve informacije, plaćanja i obaveštenja i dalje ostaju na šalterima distribucija, a pravo na popust od pet dsto revnosne platiše sada mogu ostvariti ako račun plate do 25. u mesecu.

Potrošači struje u Srbiji ovih dana dobijaju prve račune za električnu energiju koje im umesto distribucija šalje EPS Snabdevanje, novofirmirano privredno društvo Elektroprivrede Srbije.

Računi za električnu energiju utrošenu u julu, koje izdaje privredno društvo EPS Snabdevanje, počeli su da stižu na adrese kupaca. Pristižu i prve uplate na račun PD EPS Snabdevanje, saopšteno je iz Elektroprivrede Srbije uz napomenu da je za kupce električne energije veoma važno da računi PD EPS Snabdevanje i dalje mogu da se plate na istim mestima kao i do sada – na šalterima distribuvcija.

I sve eventualne reklamacije i dalje će se obavljati na šalterima distribucija.

Blagovremenom uplatom kupci iz kategorije domaćinstva i dalje imaju pravo na popust od pet odsto na svaki mesečni račun.

Elektropriverda Srbije je zbog dinamike isplate penzija produžila rok za ostvarenje prava na popust sa 20. na 25. dan u mesecu, kako bi i penzioneri iskoristili ovu pogodnost. Provizija za plaćanje računa za utrošenu električnu energiju i dalje se neće naplaćivati na šalterima elektrodistribucija, a tu uslugu Pošta Srbije i banke naplaćivaće po svojim cenovnicima.

Kako EPS Snabdevanje ima nove brojeve računa kupci koji električnu energiju plaćaju putem trajnog naloga ili e-bankinga trebalo bi da se obrate svojoj banci radi promene primaoca uplate.

I EPS Snabdevanje i privredna društva za distribuciju električne energije posluju u okviru sistema Elektroprivrede Srbije tako da kupci, kao i do sada, ostvaruju sva prava i ispunjavaju obaveze (obračun, potrošnja, plaćanje...) u okviru EPS grupe, ističu u EPS-u podsećajući da je PD EPS Snabdevanje počelo da radi 1. jula, a formirano je u skladu sa odredbama Zakona o energetici, Ugovora o Energetskoj zajednici Jugoistočne Evrope i Zaključkom Vlade Srbije o usvajanju Polaznih osnova za reogranizaciju EPS od 16. novembra prošle godine.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...