GEN-I pojeftinio struju za domaćinstva u Sloveniji i Hrvatskoj

Jelica Putniković

Slovenački trgovac strujom GEN-I odlučio je da svojim potrošačima iz kategorije domaćinstva u Sloveniji i Hrvatskoj račune za utrošenu električnu energiju smanji za 15 odsto u period od tri meseca. “Sada nije vreme za ostvarivanje profita i vlastite interese, već za solidarnost”, rekao je dr. Robert Golob, predsjednik uprave GEN-I I pozvao i druge privrednike, ne samo iz sektora energetike, da to urade.

U moru informacija o tome da veliki broj kompanija smanjuje proizvodnju, radnike šalje da rade od kuće ili na prinudne odmore, odnosno kako neke kompanije poskupljuju svoje proizvode - sve kako bi umanjili štetni uticaj korona virusa na poslovanje i ostvareni profit izdvaja se današnja vest da je jedan trgovac strujom odlučio da na tri meseca svojim kupcima za 15 odsto umanji račun za utrošenu električnu energiju.

Slovenačka kompanija GEN-I najavila je pojeftinjenje električne energije svojim korisnicima iz sektora domaćinstva u Sloveniji i Hrvatskoj u period od tri meseca. Domaćinstva koja se snabdevaju kod ovog trgovca strujom će efekte pojeftinjenja od 15 odsto videti već na aprilskom računu za električnu energiju.

“Kao prvi snabdevač električnom energijom u Hrvatskoj snižavamo cene u vreme kada su se mnogobrojna domaćinstva našle u teškoj situaciji. Nadamo se da će se našim primerom voditi svi privrednici koji su to danas u mogućnosti uraditi, ne samo na području energetike. Sada nije vrijeme za ostvarivanje profita i vlastite interese, već za solidarnost”, rekao je dr. Robert Golob, predsednik uprave kompanije GEN-I, prenosi SEEbiz.

Ovo pojeftinjenje potrošačima će biti obračunato već na aprilskom računu.

“Svesni smo potrebe odgovornosti privrednika ali i svoje društvene odgovornosti u ovom periodu. Pouzdan smo partner, vredan poverenja, a našim korisnicima u Hrvatskoj i Sloveniji u ovom trenutku želimo pomoći barem s malim olakšanjem situacije. Svim stanovnicima Hrvatske i Slovenije želim da ostanu zdravi”, naglasio je dr. Golob.

Ovaj gest solidarnosti svakako je za pohvalu. I, potrošači će to sigurno znati da cene i u period kada prođe epidemija korona virusa.

Takođe, ovo je i dobar marketinški potez. Umesto da novac utroši na reklamu, gde nije sigurno kakve će efekte postići, GEN-I je krenuo u direktni marketing, na kupce pojedinačno. Velike su šanse da će tako uspeti ne samo da zadrži sadašnje već i da stekne nove potrošače.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...