Virus utiče na izgradnju NE „Belene“

BM

Rok za podnošenje ponuda strateških investitora zainteresovanih za učešće u izgradnji nuklearke „Belene produžen je zbog koronavirusa. Gradnja gasovoda „Balkanski tok“ i gasne konekcije Bugarska – Grčka odvija se u utvrđenim rokovima.

Zbog krize prouzrokovane epidemijom koronavirusa će biti produžen rok za podnošenje ponuda strateških investitora zainteresovanih za učešće u izgradnji nuklearke „Belene,“ rekla je za BNR.bg  bugarska ministarka energetike Temenuška Petkova.

Svih pet kompanija, koje su izrazile želju da dostave obavezujuće ponude, i dalje je zaniteresovano za projekat.

Realizacija gasnog projekta „Balkanski tok“ i gasne konekcije Bugarska – Grčka odvija se u utvrđenim rokovima. Prema Petkovoj, EU neće odustati od krajnjeg cilja – da bude lider u borbi protiv klimatskih promena. Bugarska ima svoj okvirni stav s kojim je Brisel već upoznat. Centrale na ugalj će i ubuduće biti kapaciteti na koje će se računati za proizvodnju energije u zemlji. Petkova je navela da EK nije imala primedbi, a preporuka joj je bila da se udeo izvora obnovljive energije poveća sa 25% na 27%.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...