Ponovo aktuelna izgradnja TE Kolubara B

J.P.

Vlada Srbije je formirala Radnu grupu za izgradnju TE Kolubara B, rekao je danas minister rudarstva i energetike, Aleksandar Antić.
Foto: Maketa TE Kolubara B

Država će ponovo aktivirati projekat izgradnje nove Termoelektrane Kolubara B snage oko 350 megavata, najavio je danas Aleksandar Antić, minister rudarstva i energetike u Vladi Srbije.

Odluka o izgradnji tada termoelektrane - toplane Kolubara B, sa dva bloka od po 350 megavata doneta je davne 1983. godine, naručena je oprema, čak je i započeta gradnja, traženi su novi strateški partneri… Do danas nije izgrađena.

Antić je rekao da je na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije formirana Radna grupa koja će upravljati projektom Kolubara B.

“Već od sledeće nedelje počinjemo posvećeno da radimo kako bi smo taj projekat, koji je započet pre nekoliko decenija u Kaleniću, probali da vratimo u život i izgradimo novu termoelektranu”, rekao je Antić novinarima u Obrenovcu, gde je danas završen remont Bloka A4.

Ministar je izrazio uverenje da bi izgradnja termoelektrane obezbedila dugoročnu stabilnost našeg energetskog sistema, prenosi Tanjug.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...