Uhapšeno dvoje zaposlenih u EPS-u zbog primanja mita

BM

U saradnja EPS-a i MUP-a na suzbijanju korupcije uhapšeni su šefa Službe za prijem i kontrolu mernih mesta EPS Distribucije u ED Jagodina i zaposlena na poziciji referenta u Svilajncu u ogranku EPS Snabdevanje.

U saradnji sa Sektorom za unutrašnju kontrolu i bezbednost JP EPS, policija je zbog primanja mita uhapsila šefa Službe za prijem i kontrolu mernih mesta EPS Distribucije u ED Jagodina i zaposlenu na poziciji referenta u Svilajncu u ogranku EPS Snabdevanje, saopšteno je iz EPS-a.

Dvoje uhapšenih su od jednog građanina uzeli novac da bi mu protivzakonito odložili isključenje električne energije zbog neovlašćene potrošnje i da bi mu umanjili iznos računa za ukradenu struju.

JP EPS zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, policijskim službenicima Odeljenja za borbu protiv korupcije, Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu i Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije na izuzetnoj saradnji.

EPS nastavlja kontinuiranu kontrolu radi suzbijanja krađe električne energije. Posebna pažnja posvećena i sprečavanju zloupotreba i korupcije i otkrivanju zaposlenih koji učestvuju u neovlašćenoj potrošnji. Formiranjem nove službe pri Sektoru za podršku garantovanom snabdevanju značajno je pojačana kontrola neovlašćene potrošnje električne energije. Rezultat stalnih kontrola je oko 3.500 otkrivenih slučajeva krađe električne energije u prvoj polovini 2018. godine.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...