Jelena Matejić imenovana za direktorku EMS-a

J.P.

Za novu direktorku Elektromreže Srbije AD imenovana je Jelena Matejić, odlučila je Vlada Srbije.

Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 5. decembra donela rešenje kojim je na mesto direktorke Akcionarskog društva Elektromreža Srbije imenovala Jelenu Matejić.

Matejićeva je nepunih godinu dana obavljala funkciju v.d. direktora EMS AD, na koju je imenovana sa pozicije izvršnog direktora za investicije i strategiju. Uspešno je vodila najveće projekte u istoriji EMS-a, kao što su izgradnja i puštanje u pogon trafostanice Beograd 20 i aktuelna izgradnja Transbalkanskog koridora za prenos električne energije, saopšteno je iz EMS-a.

Jelena Matejić je diplomirani ekonomista Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a poseduje i zvanje master menadžer u oblasti menadžmenta u javnom sektoru i zvanje „project manager“ WIFI instituta (Austrijska agencija za razvoj). Bogato radno iskustvo sticala je godinama radeći u privatnom i javnom sektoru. Radila je u kompanijama Mark Plan, Delta Sport, Droga Kolinska i Atlantik Grupa. U Elektromreži Srbije zaposlena je od 2012. godine. Obavljala je i javne funkcije člana Upravnog odbora Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije i člana Nadzornog odbora iste kompanije, a od  februara 2015. godine je predsednik saveta Akcionarskog fonda Republike Srbije. Od 2016. godine član je Odbora direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...