Grčić: Uskoro rešenje za problem naplate komunalnih naknada

BM

EPS će rešiti problem plaćanja komunalnih naknada lokalnim samoupravama Nove Varoši, Priboja, Malog Zvornika i Bajine Bašte, rekao je Milorad Grčić, v.d. direktora ove kompanije posle sastanka sa predsednicima tih opština.

Biće pronađeno rešenje za problem naplate komunalnih naknada koje Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije plaća lokalnim samoupravama Nove Varoši, Priboja, Malog Zvornika i Bajine Bašte, rekao je Milorad Grčić, v.d. direktora ove kompanije posle sastanka sa predsednicima tih opština, u Hidroelektrani Bajina Bašta, prenosi Beta.

Grčić je novinarima rekao da je u pitanju naknada koju lokale samouprave po zakonu naplaćuju od EPS-a, i dodao da je u prethodnom periodu došlo do promene zakona pa postoji mogućnost da su te opštine u nekoj meri oštećene.

"U narednih desetak dana ćemo imati još jedan sastanak i siguran sam da ćemo naći rešenje da nijedna opština i nijedan građanin ne budu oštećeni", rekao je Grčić najavljujući da će posle sledećeg sastanka izneti konkretne rezultate i mere koje će do kraja godine biti preduzete.

Prvi čovek EPS-a je rekao da je u HE Bajina Bašta uloženo oko 75 miliona evra i da je ona sada potpuno revitalizovana i spremna da radi narednih nekoliko decenija. U toku je revitalizacija hidroelektrane u Zvorniku, a ukupan iznos koji će biti uložen u tu hidroelektranu je oko 65 miliona evra.

Radomir Filipović, predsednik Opštine Bajina Bašta rekao je istakao da je glavni problem nastao kada su zakonom iz 2013. godine ukinute prinadležnosti lokalnih samouprava.

"Donet je zakon o naknadama, međutim, nikada nisu doneti podzakonski akti. Mi kao lokalne samouprave smo se saglasili da ćemo uputiti inicijativu Vladi za donošenje tih akata", rekao je Filipović a narodni poslanik Zlatiborskog okruga Krsto Janjušević je prokomentarisao da očekuje da će problem biti rešen u narednom periodu i da su se danas sastali kako bi o tome razgovorali.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...