EPS Distribucija preuzima još 650.000 brojila

Autor:   BM

EPS Distribucija, koja je nedavno odvojena od Elektroprivrede Srbije (EPS), u skladu sa Zakonom o energetici, od svih korisnika sistema preuzima merne uređaje, merno razvodne ormane, priključne vodove, instalacije i opremu u merno razvodnim ormanima. U upravo započetoj fazi biće preuzeto 650.000 brojila. Najviše u Beogradu, Novom Sadu i Kraljevu. (foto: Pixabay)

Operator distributivnog sistema EPS Distribucija, preuzimanje brojila obavlja fazno. Do sada je preuzeto 600.000 brojila, dok će u fazi koja je u toku preuzeti 650.000 mernih uređaja na teritoriji cele zemlje. Inače, u Srbiji ukupno ima 3.684.000 brojila. 

Uz preuzimanje mernih uređaja, EPS Distribucija preuzima i obavezu održavanja preuzete opreme i snosiće troškove budućeg održavanja brojila, merno razvodnih ormana, priključnih vodova, instalacija i opreme u merno razvodnom ormanu, navodi se u saopštenju EPS-a.

U sada započetoj fazi, kako kažu, na distributivnom području Beograda biće preuzeti merni uređaji i ostala oprema 163.280 korisnika, na distributivnom području Novog Sada 168.610, na distributivnom području Kralјeva 163.670, na distributivnom području Niša 104.260 i na distributivnom području Kragujevca 50.180 uređaja.

"Korisnici sistema nemaju nikakve troškove u vezi sa preuzimanjem, a u skladu sa Zakonom o energetici, EPS Distribucija urediće uslove preuzimanja ugovorom", naglašavaju u EPS.

Kažu i da su obaveštenja i ugovori u dva primerka dostavljeni korisnicima sistema na adresu uručenja računa za električnu energiju, te da jedan potpisan primerak ugovora treba vratiti nadležnom ogranku EPS Distribucije u roku od osam dana na naznačenu adresu.

"Ukoliko korisnici sistema ne potpišu ugovor o preuzimanju, ostaju odgovorni za ispravnost i održavanje navedene opreme i mernih uređaja, što znači i da će snositi sve buduće troškove održavanja", upozoravaju u EPS, uz napomenu da preuzimanje ne znači i istovremenu zamenu postojećih uređaja.

Kako stoji u saopštenju, EPS Distribucija je do sada preuzela 600.000 od ukupno 3.684.000 mernih uređaja širom Srbije.

Izvor: Agencije


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...