REKORDNE NEMAČKE INVESTICIJE U KINI

ML

Uloženo 11,9 milijardi evra u Kinu prošle godine, mada su ukupne nemačke investicije u inostranstvo smanjene za trećinu
(ilustracija,Rastu nemačke investicije u Kinu, upkos pozivima vlade da se smanjuje preteranu vezanost za ovu zemlju, foto - https://www.produktion.de/wirtschaft/china-haelt-investitionshuerden-fuer-auslaender-aufrecht-371.html)

Direktne investicije iz Nemačke u Kini porasle su lane za 4,3 posto tj na rekordnih 11,9 milijardi evra čime se povećao udeo ulaganja u Kinu u ukupnim nemačkim ulaganjima. To je sadržano u analizi podataka nemačke centralne banke koju je sproveo ekonomski institut IW.

Prema ovom institutu, podaci potvrđuju i opravdanost bojazni od toga što nemačke firme i dalje u veliko investiraju u Kini, upkos pozivima vlade da smanje preteranu vezanost za ovu zemlju. U međuvremenu su već i osetno počele da padaju investicione garancije za ovu zemlju.

IW navodi da su ove investicije rasle šest prethodnih godina. Poslednjih godina su, međutim, finansirane, uglavnom, iz reinvestiranog profita.

Ovaj izveštaj pokazuje, takođe, da su lane nemačke investicije u inostranstvu u celini osetno pale sa 170 na 116 milijardi evra. To je, prema oceni analitičara, posledica recesije u koju zapada ova najveća evropska ekonomija.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...