"TOJOTA" NE NAPUŠTA KLASIČNE MOTORE

ML

Akio Tojoda je saopštio - na međunarodnoj konferenciji o budućnosti autoindustrije - da su u toku intenzivna istraživanja razvoja klasičnih motora
(ilustracija, Akio Tojoda, predsednik nadzornog odbora Tojote, foto https://global.toyota/en/download/18093146/)

Elektromobil nije jedina moguća budućnost automobilske industrije, tvrdi bivši generalni direktor, sada predsednik nadzornog odbora najveće svetske automobilske industrije - japanske "Tojote", Akio Tojoda (zanimljivo je da mu je prezime gotovo isto kao naziv firme "Tojota"-prim.ML)

On, kako javlja AFP, procenjuje da elektromobili nikad neće, ipak, imati veće učešće od 30 posto na svetskom tržištu.

Tojoda je saopštio - na međunarodnoj konferenciji o budućnosti autoindustrije - da su u toku intenzivna istraživanja razvoja klasičnih motora.

"Koristimo ovo priliku da saopštimo da ostajemo kod auta sa unutrašnjim sagorevanjem", istakao je on na skupu oko 200 vodećih menadžera u autoidustriji. Razlozi nisu samo u tržištu novih auta nego i u tržištu rada.

"Kad bismo odjednom prešli na elektromobile siguran sam da bi se 5,5 miliona ljudi, koliko ih je zaposleno u japanskoj auto-industriji, koji su su celi život radili na motorima, pitali čemu sve to. Neki od naših kooperanata za motore sa unutrašnjim sagorevanjem ne mogu više dobiti nikakav kredit u bankama", upozorio je on.

Tojoda predviđa da bi prelazak na elektromobile mogao ostaviti bez posla stotine hiljade, čak i milione ljudi i da će to izazvati, ipak, da se održi produkcija klasičnih automobila.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...