Marlboro ulazi u biznis s marihuanom

M. L.

Proizvođač poznatih cigareta pregovara o preuzimanju kanadskog proizvođača kanabisa Kronos grup. Za marihuanu, posle njene legalizacije, zainteresovani i veliki proizvođači pića
(foto, Farma marihuane najvećeg kanadskog proizvođača konoplje, firme Kanopi grajt - Canopy Growth)

Američka kompanija Altria group, koja proizvodi poznate cigarete Marlboro, pregovora o mogućoj investiciji za preuzimanja kanadskog prozvođača kanabisa Kronos grup (Cronos Group). To je, kako podseća Rojters, povezano s tim da je Kanada u septembru ove godine legalizovala prodaju marihuane u rekreativne svrhe. Pre toga, ove i prošle godine, to su učinile i neke američke savezne države.

Eventualna transakcija bila bi najveće svetsko povezivanje duvanske industrije sa proizvođačima kanabisa koji, s legalizacijom marihuane, postaju sve atraktivniji za investicije. Ali, ne samo za duvansku industriju. Pre toga je, naime, veliki proizvođač raznih pića Konstelejšn brends (Constellation Brands), poznat po pivu Korona (Corona), još u avgustu saopštio da investira 3,8 milijardi dolara u najvećeg kanadskog proizvođača konoplje Kanopi grajt (Canopy Growth). Pre toga, lane je Konstelejšn brends kupio desetoprocentni udeo u Kanopiju za 150 miliona dolara.

A kako javlja BiBiSi (BBC), najveći svetski proizvođač bezaklohonih pića Coca Cola pregovora sa kanadskim odgajivačem konoplja Aurora kanabis o zajedničkoj proizvodnji pića sa ukusom marihuane.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...