Češki lanac apoteka Dr Maks kupuje apoteke u Srbiji

M.L.

Ovaj najveći srednjeevropski lanac apoteka namerava da postane vodeći i na srpskom tržištu gde već ima 100 prodavnica
(ilustracija: Prodavnica lekova u Pragu)

Češki lanac apoteka Dr Maks (Dr.Max), koji je vodeći u srednjoj Evropi, kupio je ovih dana deset apoteka Formanea u Srbiji u kojoj sada ima ukupno 100 apoteka. Vrednost transakcije, o kojoj piše češki ekonomski dnevnik E-15, nije saopštena.

Ovaj lanac apoteka, koji je u vlasništvu investicione grupe Penta, namerava da u roku od tri godine postane vodeći i u Srbiji, a u najskorije vreme, tj do kraja godine kupiće još najmanje pedesetak apoteka.

Dr Maks ima 410 apoteka u Češkoj, a u Slovačkoj nešto preko 220, i u tim zemljama je vodeći lanac. Među vodeće spada i u Poljskoj (oko 550 apoteka). U junu je kupio 31 apoteku i stupio i na rumunsko tržište tako da u pet zemalja u kojima posluje, ima ukupno preko 1.300 apoteka.

Ovaj lanac je prvi na ovim tržištima lansirao kartice kupaca i raznim popustima počeo da stimuliše stalne mušterije, ima i razvijenu savetodavnu funkciju, bira najbolje lokacije za svoje objekte...

Vlasnik lanca  - srednjeevropska (poreklom češka) investiciona grupacija Penta, osim u zdravstvu, posluje u finansijskim uslugama, trgovini na malo i sa nekretninama. Kompanije, koje su njenom portfoliju, zapošljavaju preko 32 hiljade ljudi i imaju ukupnu aktivu u vrednosti od oko 8,5 milijardi evra.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...