ELEKTROMOBILI: KINEZI PREGAZILI "TESLU"

ML

Profesionalni menadžeri i investitori ukazuju da će BYD i druge kineske kompanije u ovoj grani tek pojačati svoju dominaciju
(ilustracija, BID je visokotehnološka kompanija osnovana u februaru 1995. godine u Šenženu, provincija Gvandog. Nakon više od 20 godina brzog rasta, kompanija je uspostavila preko 30 industrijskih parkova širom sveta i odigrala je značajnu ulogu u industrijama vezanim za elektroniku, automobile, novu energiju i železnički prevoz)

Ko je pre godinu dana investirao u akcije američke kompanije "Tesla", koja je dugo vremena prednjačila u proizvodnji elektromobila, zaradio je odlično - njene akcije su porasle više od 100 posto. Krajem godine "Tesla" je, međutim, izgubila prvenstvo, "prešišao" ju je - po prodaji -  kineski gigant BYD koji već drži nekoliko prvenstva u ovom domenu. Profesionalni menadžeri i investitori ukazuju da to nije jedini obrt i da će BYD i druge kineske kompanije u ovoj grani tek pojačati svoju dominaciju.

Akcije BYD su sada čak nešto jevtinije nego sredinom leta lane, ali se očekuje da će ove godine izrazito pojačati svoju poziciju na svetskom tržištu, zahvaljujuči najavljenim stimulativnim merama za proizvođače elektromobila. Analitičari ističu da je "Tesla", verovatno, definitivno izgubila prvenstvo u proizvodnji elektromobila, koje je imala od početka serijske proizvodnje elektromobila u svetu.

U proizvodnji automobila pojavljuje se kao nova šansa za američke i evropske proizvođače sve traženiji luksuzni automobili na električni pogon.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...