JACKIE KENNEDY: IZA ATENTATA STAJAO JE POTPREDSEDNIK JOHNSON!

Milan Kamatović

Šokantna tvrdnja udovice Kenedija

Istina o atentatu u teksaškom Dallasu 1963, u kome je ubijen predsednik John F. Kennedy, sasvim je drugačija od oficijelne – iza ubistva stajao je vicepredsednik Lyndon Johnson, sa grupom južnjačkih biznismena. Bar tako, u dosad u tajnom snimku izjave koji će narednog meseca emitovati televizija ABC, tvrdi nekadašnja prva dama USA Jacqueline (Jackie) Kennedy – Onassis.


Uvek elgantna, Žaklina Džeki Kenedi

Ona je duboko uverena da se radilo o političkom ubistvu jer je ubica koji je ustrelio Kennedy-ja, Lee Harvey Oswald, bio samo puko tudje orudje. Udovica Kennedy-ja, sa istoričarem Arthur-om Shlesinger-om, snimila je tajno, mesec dana posle atentata, svoje vidjenje ovog dogadjaja i zapečaćeni snimak pohranila u trezor Kennedy-ja u predsedničkoj biblioteci.


Lindon Džonson, potpredsednik sa Džonom Kenedijem, predsednikom SAD

Svetlo dana je snimak trebalo da dočeka najranije 50 godina po njenoj smrti. Iako je prošlo tek 17 godina pošto je Jackie umrla od raka, njena kćer Caroline (53) je dala saglasnost da snimak objavi televizija ABC - u zamenu za odustajanje od emitovanja kritičkog serijala o političkoj dinastiji Kennedy-ja.


Džeki Kenedi sa Aristotelom Onazisom

U ovom trenutku, medjutim, nisu poznate nikakve bliže pojedinosti o tome. Prema ljudima iz ABC, snimak sadrži zaista šokantna tvrdjenja i otkrića nekadašnje prve dame, potom udovice JFK (tako su skraćeno u USA nazivali predsednika Kennedy-ja) koja se kasnije preudala za grčkog brodovlansika Aristotel-a Onassis-a.


Merlin Monro, jedna od najslavnijih američkih filmskih zvezda

Prema britanskom listu The Daily Mail, ovaj snimak bi trebalo da bliže osvetli pokvarene lične odnose Jackie sa njenim suprugom. List navodi da je JFK imao mnoge ljubavne avanture i da je Jackie u svojoj postelji našla gaćice jedne 19-godišnje stažistkinje u Beloj kući. Mediji, inače, i dan-danas spekulišu sa vatrenim ljubavnim odnosom Kennedy-ja s američkom ikonom filmske lepote i glume Marylin Monroe.


Djani Anjeli bio je poznat i kao dendi

No, The Daily Mail otkriva da je Jackie u tom snimku priznala i sopstvene vanbračne izlete kojima je kompenzovala muževljeva neverstva. Ova, verovatna najslavnija u istoriji prva dama Amerike, imala je ljubavne veze sa hollywood-skim glumcem William-om Holden-om i italijanskim industrijskim magnatom Gianni-jem Agnelli-jem.


Poznati glumac Vilijam Holden

„Bilo je to doba kada ju je radovalo što muža može naljutiti vlastitim ljubavnim romansama“, piše o tome istoričar Edward Klein.

Nekoliko sedmica pre dallaskog atentata njihov brak je, kako tvrdi Jackie, našao novi smer i osveženje pa su se čak dogovorili i da imaju još dece. Zbog atentata, ti su planovi pali u vodu...


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...