Biznis

KAKO GRADITI JEFTINE STANOVE

Ulaganjem oko 700 miliona evra u izgradnju ovih stanova zaposlilo bi se ukupno oko 63.000 radnika, 125 izvođača radova, više od 80 preduzeća za projektovanje i nadzor i 140 firmi za izradu komunalne infrastrukture.

NAJPOPULARNIJE PIVO NA SVETU JE - KINESKI SNOW

Kinezi preuzimaju prvenstva, jedno za drugim

NAJVEĆI NA SVETU JE GENERAL ELECTRIC, U REGIONU ČEZ....

Najnovija lista Forbesa najvećih svetskih firmi Global

OTPUŠTANJA U MICROSOFTU?

Da li i najveća softverska kuća na svetu oseća posledice svetske ekonomske krize

POSLEDNJE BALKANSKE TAKSE

Međudržavnim sporom oko aerodromskih taksi nacionalnim avioprevoznicima, Srbija i Crna Gora su pokazale da nisu spremne za tržišnu utakmicu po kriterijumima “otvorenog neba” koje ukida sve povlastice vlasti i lokalnih aerodroma za domaće aviokompanije

"PEŽO" I "RENO" MASOVNO OTPUŠTAJU

Talas gneva i protesta medju radnicima i sindikatima automobilske industrije u Francuskoj; pogodjeni i pogoni u Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj i Španiji.

U ČATEŽU SADA UMIRU OD SMIJEHA

Sunčani Hvar u rukama je Orco Property Groupa, čiji je temeljni posao trgovina nekretninama, a ne turizam. I živo mu se fućka kakve posljedice njegova poslovna politika ima na Hvar i Hvarane ili Hrvatsku i Hrvate.

SRBIJA NA RASKRSNICI

"Srbija ima stratešku poziciju, na raskrsnici je poslovnih interesa", kaže magistar Andrej Kocić, predsednik Uprave Grupe Triglav

PREVIŠE AVIONA NA VAZDUHOPLOVNOM SAJMU?

Dok aviokompanije "stežu kaiš", smanjuju usluge i otpuštaju hiljade zaposlenih, proizvođači aviona kao što su Airbus i Boeing "sede" na rekordnoj gomili zaostalih narudžbi.

OTKUP BLIZU A IZBORI DALEKO

Mlinari bi da plate pšenicu što manje, a seljaci kivni na državu što ništa ne čini da ih zaštiti od samovolje takozvanog tržišta, zapravo tajkuna koji su vlasnici mlinova i silosa.