MEDVEDEV: AKO IZGUBIMO RAT U UKRAJINI, BACIĆEMO ATOMSKE BOMBE NA VAŠINGTON, LONDON I BERLIN

ML

Prema Medvedevu, povratak ruskih granica na one do 1991. godine značio bi "direktni i neminovni raspad sadašnje Rusije u koju, prema ruskom ustavu, spadaju i nove teritorije"
(ilustracija, Dmitrij Medvedev u poseti avio zavodu u Irkutsku 2008. godine)

Potpredsednik Saveta bezbednosti Ruske Federacije, inače, bivši ruski predsednik Dimitrij Medvedev, poručio je na ruskoj mreži Telegram da će, "ako Rusija izgubi rat u Ukrajini i bude prinuđena da se vrati na granice iz 1991, napasti u okviru neizbežnog rata sa Zapadom, i uz pomoć nuklearnih oružja, na Kijev, Berlin, London i Vašington".

On je tome dodao da "ako ti idioti na Zapadu misle da će ljudi Rusiji progutati takvu podelu svoje zemlje onda se u tome varaju i biće sve sasvim drugačije",

"Pokušaji da se Rusija vrati na granice iz 1991. vode samo u jednom smeru, to jest ka globalnom ratu sa zapadnim zemljama u kome ćemo koristiti sav strategijski arsenal naše države. Kijev, Berlin, London, Vašington - koristićemo ga za sva ta krasna istorijska mesta, koja su još odavno na nišanu našeg nuklearnog oružja", nastavio je on.

"Da li čemo imati odvažnost da to učinimo kada je u opasnosti da nestane naša velika, hiljadugodišnja otadžbina, a žrtve koje je ruski narod prinosio stolećima da budu uzaludne", zapitao se on i odgovorio da je "odgovor izvestan".

Prema njemu, povratak ruskih granica na one do 1991. značio bi "direktni i neminovni raspad sadašnje Rusije u koju, prema ruskom ustavu, spadaju i nove teritorije". Pod "novim teritorijama" on verovatno podrazumeva Zaporožje, Donjeck, Lugansku i Hersonsku oblast i Krimsko poluostrvo. (Većinu tih oblasti Rusija nema cele pod svojom kontrolom)

On je ovime istupio u javnosti, kako je sam objasnio, u vezi s mogućim porazom Rusije u Ukrajini i hipotetičkm povratkom na ruske granice pre 1991. To bi, po njegovoj oceni, vodilo ne samo vraćanju natrag privremeno okupiranh ukrajinskih teritorija nego i napuštanju moldavskog Pridnjestra, kao i gruziske Južne Osetije i Abhazije koju je Rusija anektirala 2008. Nezavisnost ove dve gruzijske teritorije dosad su priznale samo, pored Rusije, četiri zemlje - Nikaragva, Venecuela, Nauru i Sirija. Pridnjestar priznaju samo Južna Osetija i Abhazija.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...