PETICIJA UNS-A ZA KAČKETOVU SLOBODU

Kačarevićevu odbranu sa slobode traži 200 novinara

Peticiju Udruženja novinara Srbije kojom se traži odbrana sa slobode uglednog beogradskog novinara Slavoljuba Kačarevića za manje od jednog dana potpisalo je više od 200 novinara, među kojima su i glavni i odgovorni urednici vodećih medija u Srbiji.

Među potpisnicima peticije su glavni i odgovorni urednik lista "Politika" Dragan Bujošević, urednik svih izdanja "Pres pablišing grupe" Đoko Kesić, glavni i odgovorni urednik RTV B92 Veran Matić, glavni urednik lista "Danas" Zoran Panović, glavni i odgovorni urednik agencije Fonet Zoran Sekulić, glavni i odgovorni urednik Pres-a Dragan J. Vučićević i njegov zamenik Svetomir Marjanović, zamenik glavnog urednika "Blica" Milorad Ivanović, urednik "Standarda" Željko Cvijanović, doskorašnji direktor "Ekonomist media grupe" Biljana Stepanović.

Peticiju su potpisali ugledni novinari među kojima su i Boško Jakšić, Ljubodrag Stojadinović, Dragan Vlahović, Živko Baljkas, Petar Lazić, Zoran Šaponjić, Dragoljub Petrović i mnogi drugi čija su imena dostupna na sajtu www.uns.org.rs

Najveći broj potpisnika peticije je iz lista "Politika" - njih 35.
Osim odbrane sa slobode peticijom se traži da državni organi hitno omoguće kolegi Slavoljubu Kačareviću uvid u dokumentaciju koju je poreska policija zaplenila prilikom kontrole u zgradi u kojoj se nalaze redakcije "Glasa javnosti" i "Kurira", koja mu je neophodna za odbranu.

U peticiji se podseća da je u vreme kada je Slavoljub Kačarević bio direktor ABC štamparije, to bila jedna od retkih štamparija koje su imale hrabrosti da štampaju opozicione medije poput "Demokratije", "Naše borbe", "Glasa javnosti", "Vremena" i NIN-a.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...