KOMUNIKACIJA S FICOM JE OGRANIČENA

ML

„Sve ga ekstremno iscrpljuje, ali, ipak, funkcioniše tako država može da funcioniše dalje“, rekao je vicepremijer i ministar odbrane Robert Kalinjak, posle posete Ficu
(ilustracija, Robert Kalinjak prilikom obraćanja novinarima pre dva dana, foto Euronews.com)

Slovački predsednik vlade Robert Fico, i posle teških rana u atentatu, jeste sposoban za komunikaciju pa potpredsednici nisu morali da preuzimaju njegove nadležnosti. To je juče, posle posete Ficu koji je posle pokušaja atentata hospitalizovan u bolnici u Banskoj Bistrici, izjavio vicepremijer i ministar odbrane Robert Kalinjak.

atentat-odnosenje-s

Obezbeđenje odnosi premijera Slovačke pošto je napadač ispalio pet metaka na njega

"Komuniciramo u okviru ograničenih mogućnosti, komunikacija je ograničena zbog ozbiljnosti rana", dodao je Kalinjak po čijim rečima, svi kontakti, s obzirom na ozbiljnost rana, ekstremno iscrpljuju premijera.  

Istovremeno, prema vicepremijeru, nije neophodno da zamenici premijera preuzimaju Ficove nadležnosti.

"Sva punomoćja, koja su nam potrebna za upravljanje državom, imamo na raspolaganju i nalazimo se u stalnoj vezi tako da država može da funcioniše dalje. S Ficom smo se dogovorili da vlada nastavi da radi dalje, prema programu koji je postavio premijer.“

To, prema Kalinjaku znači, između ostalog, da će naredne sedmice biti održane dve sednice vlade, jedna prema ranijem planu, a druga o evropskim fondovima.   

Kalinjak nije naveo da li će predstavnici vladajuće stranke "Smer" učestvovati na sastanku, koji su sazvali Zuzana Čaputova, povodom kraja njenog mandata, i novi predsenik Peter Pelegrini (Pellegrini). Kalinjak, kako je objanio, hoće najpre da o tome razgovara sa Čaputovom.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...