AMERIČKE FUDBALERKE OSTALE BEZ TITULE SVETSKIH ŠAMPIONKI

ML

Posle izvođenja jedanaesteraca, izgubile meč sa Švedskom. Holanđanke favoriti za pobedu na ovom svetskom prvenstvu
(Švedski tim slavi nakon što je pobedio Sjedinjene Države u izvođenju penala u utakmici osmine finala Svetskog prvenstva za žene u Melburnu, Australija, u nedelju, 6. avgusta 2023.)

Fudbalerke Sjedinjenih Država, koje su suvereno bile svetske šampionke na dva prethodna šampionata sveta, neće odbraniti titulu pošto su prekjuče, u osmini finala svetskog šampionata u Melburnu, posle izvođenja jedanaesteraca, izgubile meč sa Švedskom. Reprezentacija SAD, inače  četvorostruki šampion sveta, tako će po prvi put u istoriji ovih šampionata ostati bez medalje. Dosad im je najgori rezultat bio treće mesto.

U drugom meču osmine finala u Sidneju, kako javlja AFP, ulogu favorita su potvrdile holandske fudbalerke koje su pobedile s 2:0 reprezentaciju Južnoafričke Republike. Holanđanke, koje već nose titulu svetskog vicešampiona, favorit su za prvo mesto na ovom prvenstvu.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...