Nadmetanje budućih košarkaških zvezda

BM

Jubilarni, XX Međunarodni mini basket festival „Rajko Žižić“, koji tradicionalno okuplja naše buduće košarkaške zvezde i ove godine organizuje Udruženje Mini basket Srbija pri Košarkaškom savezu Srbije, a pod generalnim pokroviteljstvom kompanije NIS.

Više od 250 ekipa i više od 2.500 dece iz Srbije i regiona za četiri dana XX Međunarodnog mini basket festivala „Rajko Žižić“, odigraće više od 300 utakmica. Ovaj turnir tradicionalno okuplja naše buduće košarkaške zvezde. Ove godine buduće košarkaške zvezde igraju na Beogradskom sajmu od 23. do 26. januara. Organizatorj je Udruženja Mini basket Srbija pri Košarkaškom savezu Srbije a generalni pokrovitelj kompanija NIS.

Mališani igraju na pet postavljenih terena, na koševima visine 2,60 m i 2,75 m i loptama broj „4“ i „5“, kao i na dva terena sa veštačkom travom. U sjajnoj atmosferi druženja, navijanja i novih poznanstava, prilikom svečanog otvaranja festivala, pehari su uručeni svakom timu, a medalje su podeljene svim učesnicima manifestacije, čime je svako od njih nagrađen za timski duh i fer-plej.

Svečanom otvaranju prisustvovali su Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije i Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, kao i drugi, mnogobrojni gosti i verni navijači, koji su zajedno obeležili ovaj značajan jubilej – 20 godina postojanja i sećanja na našeg košarkaškog velikana.

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, ovom prilikom se zahvalio svima koji ulažu trud i zbog kojih ova manifestacija postoji već 20 godina i istakao da su svi učesnici festivala pobednici, kao i da su oni najbolji deo Srbije, a Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, poželeo je najmlađim sportistima da se zabavljaju, igraju i druže.

Zahvalnicu Udruženja Mini basket Srbija dobila je i kompanija NIS, za izuzetan doprinos razvoju mini basket pokreta i razvijanju pozitivnog stava najmlađih prema sportu i životnim vrednostima, koje su osnova uspešne budućnosti košarke u Srbiji.

„Smatram da je mini basket izvor opstanka košarke u Srbiji, jer je to košarka koja je prilagođena najmlađim uzrasnim kategorijama. Festival je doživeo svoj jubilej u vidu dvadesetog izdanja, a ovoga puta je postignut i rekord u broju ekipa koje učestvuju. Svi takmičari su pobednici, što je naš moto, i zbog čega su svima dodeljene medalje, pehari i zahvalnice. Kompanija NIS je naš „pokretač“ u proteklih 10 godina, koji unapređuje i omasovljava naše postojanje, i u pravom smislu reči je „budućnost na delu“, što se košarke za najmlađe tiče“, izjavio je Rade Georgievski, predsednik Udruženja Mini basket Srbija.

Mladi košarkaši i košarkašice imali su priliku i da prethodnog dana uživaju u druženju sa košarkašima kadetskog tima KK „Partizan NIS“, koji su učestvovali u pokaznom treningu, na kome su specijalni gosti bili i Luka Tarlać, kao član i juniorskog i seniorskog tima KK „Partizan NIS“ i  Nikola Radovanović, kao najtalentovaniji igrač kluba.

Za vreme festivala organizovan je i seminar za trenere pod nazivom „Od minibasketa do košarke“, kao i predavanja za uzrasne kategorije rada sa najmlađima. Osim toga, Crveni krst Srbije i UNITAS organizacija, koja se bavi borbom protiv trgovine ljudima i decom, drže radionice tokom trajanja festivala, čime on, osim takmičarskog, dobija i edukativni karakter.

Kompanija NIS, u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije, već devet godina zaredom pruža podršku organizaciji projekta „Mini basket Srbija“ i održavanju mini basket turnira širom naše zemlje. U skladu sa sloganom „Budućnost na delu“, NIS konstantno ulaže u razvoj sporta i mladih talenata, promoviše sportski duh i zdrav način života. NIS je višegodišnji partner i Košarkaškog saveza Srbije i košarkaškog kluba „Partizan NIS“.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...