ČEŠKA ŠTAMPA: JOKIĆ JE JEDNOSTAVNO NEZADRŽIV

ML

„Opet je u svemu pokazao zašto je toliko cenjen košarkaš“, izjavio je češki reprezentativac Tomaš Kizlink
(Prague, 03.09.2022 - meč Češka - Srbija, u grupi D na Evropskom prvenstvu: Nikola Jokic)

Nikola Jokić, najkorisniji igrač NBA, je najveća zvezda praške grupe Evropskog prvenstva u košarci, a svoj kvalitet ovaj 27-godišnji Srbin je demonstrirao u subotu i u utakmici protiv Češke, piše juče najtiražniji češki list "Sport" pod naslovom "Jokić je jednostavno nezadrživ".

"MVP!MVP", skandirali su gostujući navijači iz Srbije pri svakom kontaktu Jokića s loptom. "Opet je u svemu pokazao zašto je toliko cenjen košarkaš. On nije baš snažan ali sjajno razume igru i uspeva da bude neverovatno efektivan", izjavio je češki reprezentativac Tomaš Kizlink (Kyzlink)

"Jokić ima neverovatan pregled. Uspeva mu da tačno pročita gde je slabo mesto u odbrani protivnika i da to iskoristi", opisao je češki pivot Marti Peterka.

U igri je bio samo onoliko koliko je potrebno. Čim su Česi u drugoj polovini počeli smanjivati razliku u koševima vraćao se u igru i stvari opet dovodio na svoje mesto, piše češki list.

"Za Srbe on je sada sportski idol. Nijednom protivniku nije lako s njim, on operiše na velikom prostoru, ne samo ispod koševa, šutira trojke, kada ga "udvajaju" on uspeva da dodaje ispod nogu, iza tela...", kaže o njemu češki centar Jan Veseli (Vesely), koji je oženjen Srpkinjom a u Srbiji je izvesno vreme i živeo i igrao košarku".


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...