NARAVNO, ITALIJA

Piše:    Dragomir Jovanović

(Francuska – Italija 0:2, Holandija – Rumunija 2:0)

Italijani idu u četvrfinale! Zar je neko sumnjao? Specijalisti za turnirska takmičenja, ponovo su zaigrali najbolje kad je bilo najpotrebnije, i ponovo uspeli. Presudan momenat na utakmici u Cirihu bio je prvi gol Pirla iz penala u 24. minuta i, ujedno, isključenje Abidala. Takav "zicer" Italija nije promašila, pa je u 62. minutu De Rosi postigao gol iz slobodnog udarca.


Andrea Pirlo (foto: Fonet)

Mentalna snaga Italije je već legendarna i nije iznenađujuća, baš kao što je bio predvidiv neuspeh Francuske. Bez pravog kreativca u timu, Francuzi predstavljaju samo grupu super igrača bez jasnog cilja u igri. Poslednji događaji i sukobi u reprezentaciji, otkrili su da nema ni timskog jedinstva, što ide na račun selektora Domeneka. Ali, to je već njihova briga. Italija će u četvrtfinalu igrati protiv Španije.

Holanđani su bolji od Rumuna i sa drugim timom. Poveli su golom Huntalara u 54. minutu, a drugi gol je postigao Van Persi u 87. na zadovoljstvo svojih narandžastih navijača u Bernu, svih Italijana jer su im omogućili prolaz i svih ljubitelja fudbala jer igraju lepo. Ova ekipa ima veliki potencijal i biće pravo zadovoljstvo videti kao igraju kad je ulog veliki, a to će biti u četvrtfinalu gde će im protivnik biti Švedska ili Rusija.


Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben (foto: Fonet)

Van Basten je posebna priča. Selektor Holandije i novi trener Ajaksa, insistirao je da mu u novi klub dovedu Miralema Sulejmanija, najboljeg mladog igrača holandskog prvenstva, jer on voli talentovane fudbalere. To dovoljno govori kakva mu je trenerska filozofija, a kakav je igrač bio - zna ceo svet.

Holanđani su igrali najefikasnije: postigli su devet golova a primili samo jedan, uz bezbroj fantastičnih akcija koje su izveli u tri utakmice grupe C. Fudbalski su ofarbali dosadašnje prvenstvo u narandžasto – a nadamo se da će i pehar biti iste boje.

Rumuni nisu velika reprezentacija, jer to ne može biti ni jedna koja se oslanja samo na jednog igrača. Malo je jedan Mutu da bi se prošlo dalje. Ali su verovatno jedna od najozbiljnijih među onima koji se vraćaju kući.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...