Kina: počela gradnja najvećeg fudbalskog stadiona na svetu

M. L.

Stadion fudbalskog kluba Guangdžou Evergrande FC moći će da primi 100 hiljada gledalaca
(ilustracija, Maketa budućeg stadiona u obliku lotosovog cveta)

U južno-kineskom gradu Guangdžou (Guangzhou), poznatom i kao Kanton, glavnom gradu pokrajine Guandong, počela je, kako javlja AFP,  gradnja najvećeg fudbalskog stadiona na svetu, koji će izgledati kao lotos koji svetli. Stadion fudbalskog kluba Guangdžou Evergrande FC moći će da primi 100 hiljada gledalaca.

Otvaranje ovog stadiona predviđeno je za 2023. Na konkursu za projekat stadiona pojavilo se mnošto predloga ali je na kraju pobedio projekt stadiona u vidu tradicionalnog kineskog cveta - lotosa.

Gradnja stadiona u ovom tromilionskom gradu, nedaleko od Hongkonga, stajaće, kako se procenjuje 12 milijardi juana tj oko 1,7 miliijardi dolara.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...