Saša Dončić: "Tuča je bila žešća"

B92

Najzanimljivi meč poslednjeg kola NLB lige održan u Domžalama


Slika sa utakmice Helios-Zadar
I pored nekoliko zanimljivih utakmica prethodnog vikenda, najveću pažnju privukao je meč u Domžalama izmedju Heliosa i Zadra koji je osim košarke ponudio i boks, ultimajt-fajt i karate koji odavno nije vidjen na prostorima bivše SFRJ.

Jedan od aktera te utakmice bio je i košarkaš Heliosa Saša Dončić koji je u izjavi za dnevni sportski list "Sport" do detalja opisao tuču o kojoj se i dalje priča ne samo u Sloveniji i Hrvatskoj:

"Pri rezultatu 35:21 za nas, u 15. minutu, centar Zadra Lalić je iz čista mira udario šamar našem centru Paviću. Ovaj se okrenuo i odmah ga udario pesnicom u lice, i onda su počeli da se guraju i tuku. Taman se smirila situacija, razdvojili smo ih i svakog odveli na svoju klupu, kada je Lalić ponovo podivljao. Pao mu je mrak na oči, ustao i ponovo krenuo ka našoj klupi na Pavića. Četvorica igrača Zadra su pokušali da ga zaustave, čak mu i pocepali dres, ali nisu uspeli"  prepričava incident Dončić.

"Lalić je krenuo da mlatara rukama na sve strane, nisam video da li je nekog potkačio, niti ko je njega udario, ali je pao na parket, tačno ispred naše klupe. E, onda je bilo malo "fudbala" nastavlja Dončić.

Posle masovne tuče isključeni su Lalić i Gečevski iz Zadra, odnosno Pavić i Zalokar iz Heliosa.

"Tuča je baš bila žešća, čulo se kako odzvanjaju udarci pesnica u kosti, sve je prštalo... Ne znam samo zašto kompletan tim Zadra nije isključen, osim petorke koja je u tom momentu bila na parketu, jer su svi rezervni igrači i članovi stručnog štaba gostiju došli ispred naše klupe. Međutim, nisu mogli da prođu, napravili smo barikadu... Kasnije se situacija smirila, a meni i dalje nije jasno zašto je uopšte započela tuča, zašto je Lalić udario šamar Paviću. Očigledno da su Zadrani mnogo nervozni, jer su u krizi i slabo igraju. Da smo pružili samo malo bolju partiju, dobili bi ih sa 30 poena razlike...  kaže Dončić.

Prekid je trajao skoro pola sata, a onda su sa razglasa krenuli mnogima, prepoznatljivi tonovi.

"Ako sam dobro čuo, prvo je sa razglasa krenulo kolo, i to "Moravac". Posle su pustili još jednu slovenačku pesmu "Hej brigade"... Tek kasnije, kada je frka prošla, ukapirao sam šta sam čuo... Nije mi jasno odakle im te pesme"  završava Saša Dončić, Srbin iz Slovenije.

Epilog ove tuče je jedna operacija i najverovatnije nekoliko suspenzija. Smiljan Pavič je već operisao polomljeni palac, dok će ekipe Zadra biti značajno oslabljena u duelu sa Crvenom zvezdom jer će više mečeva suspenzije dobiti ponajbolji igrači hrvatskog kluba Lalić i Gečevski koji su isključeni u Sloveniji. Ostale kazne biće naknadno izrečene, a krivce neće biti teško pronaći pošto je slovenačka TV prenosila ovaj meč.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...