POLJACI PROTIV POLJSKE

Piše:   Dragomir Jovanović

(Austria – Hrvatska 0:1, Nemačka – Poljska 2:0) Artur Boruc, poljski golman

Fudbal se preselio u Austriju, pa su u Beču, drugog dana igrali Austrija – Hrvatska 0:1 (Modrić, penal, 4’) . Najbolji pojedinac utakmice bio je holandski sudija Piter Vink. Na žalost, malo je bilo dobre igre, pA je sudija Vink, sa samo jednom greškom, pobedio fudbalere.

Hrvati su rano poveli iz penala a zatim fanatično čuvali svoj gol. Defanziva se isplatila i Austrijanci, koji se ne sećaju kada su postigli gol, i ovog puta to nisu uspeli. Imali su mnogo ofanzivnih akcija ali malo pravih igrača a ni jednog rasnog golgetera. Slaven Bilić, nekada i sam odbrambeni fudbaler, opredelio se za odbranu do poslednjeg minuta, ali je taktički omanuo jer je dozvolio da se protivnik „useli“ na hrvatsku polovinu, bez jasno izrađenih varijanti kontranapada. Zahvaljujući nameri svojih igrača da se bore za domovinu Hrvatsku – nezasluženo je pobedio.



Slavlje navijača Hrvatske u Beču  (foto: Fonet)

Igrale su dve, verovatno najslabije reprezentacije, čija snaga leži u borbenosti i navijačima- Austrija je domaćin a Hrvatska je blizu Austrije i Švajcarske. Obe reprezentacije su daleko od dobrog plasmana.

U drugoj utakmici Nemci su očekivano pobedili poljsku sa 2:0 golovima Podolskog u 20. i 72. minutu. Lukas Podolski se nije obradovao ni jednom golu, poštujući svoje poreklo.

Nemci su opet disciplinovano igrali u sistemu 4-4-2 i, zahvaljujući dobrom režiseru prenosa, često smo gledali školsku demonstraciju kretanja igrača u ovom sistemu. Nemci su spremni, snažni, disciplinovani i ozbiljni ali nisu velika reprezentacija u ovom sastavu. Ironija sudbine je htela da su najopasniji bili špicevi Klose i Podolski, obojica Poljaci. Ipak, Nemci su Nemci i na njih uvek mora da se računa.



Miroslav Klose  (foto: Fonet)

Ostalim Poljacima na terenu nedostajali su zemljaci iz Nemačke reprezentacije pa da pobede, jer imaju reprezentaciju koja može da se nosi sa Nemcima. Taktički su slabiji i deluju neuigrano. Njihov trener Leo Bengaker, čini se, nije dobro pripremio utakmicu.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...