Kup izazova: Kikinda - Vlaznimi!?

Miloš Šaranović

Prvi susret timova Srbije i Kosova

Kup izazova: Kikinda - Vlaznimi!?
Kikinda Vlaznimi
Žreb u Beču, sedištu Evropske rukometne federacije (EHF), održan u ponedeljak ostaće upamćen po tome što je prvi put ‘ukrstio’ ekipu koja igra pod zastavom Srbije i tim koji je predstavnik Kosova. Odlukom kongresa EHF 2004. godine Kosovo je pridruženi član, pa bi rukometašice Kikinde u šesnaestini finala Kupa izazova trebalo da igraju sa timom Vlaznimi iz Đakovice.

Kikinđanke će bi trebalo da budu domaćini u prvom meču koji je na programu 6. ili 7. januara, a gostovale bi u revanšu 13. ili 14. januara.

Ipak, da li će uopšte doći do ovih duela zavisiće od mnogo toga, pre svega od stava Rukometnog saveza Srbije (RSS) koji će, prema rečima generalnog sekretara Božidara Đurkovića, zauzeti tek pošto se konsutuje sa državnim organima:

Ovo je više političko pitanje. Pošto se prvi put događa ovakva situacija tražićemo hitan sastanak sa Ministarstvom prosvete i sporta i Upravom za sport i tek posle razgovora s njima znaćemo kako da se postavimo. Mi smo se na Kongresu 2004. žestoko protivili odluci da Kosovo postane pridruženi član EHF-a i tada sam rezigniran rekao da srpske ekipe nikada neće igrati s kosovskim. Međutim, ovo je, posmatrano iz svih uglova, izuzetno komplikovan slučaj tako da sam RSS ne može da ga reši bez jasnih smernica državnih organa,” kaže Đurković uz napomenu da bi trebalo žuriti s konačnom odlukom budući da se mečevi igraju tek u januaru.

Za plasman u osminu finla Kupa Evropske rukometne federacije rukometašice Knjaz Miloša boriće se sa timom francuskog Meca. Prvi meč igra se 6. ili 7. januara u Francuskoj, a revanš kroz nedelju dana u Aranđelovcu.

Lasta Radnički Petrol će u šesnaestini finala Kupa kupova ukrstiti koplja sa ruskim Astrahanom. Naš predstavnik će u prvom meču, 6. ili 7. januara, biti domaćin, dok će se revanš, 13. ili 14. januara, igrati u Rusiji. Četvrti srpski predstavnik u ovogodišnjim evropskim kupovima za rukometašice, niška Naisa, startovaće tek od osmine finala Kupa izazova.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...