Beograd domaćin „Vikenda šampiona“

BM

NIS i KSS nastavljaju organizaciju mini basket turnira za decu. Minulog vikenda odmerili su snage u Beogradu a narednog mladi košarkaši igraju u Nišu.

U okviru projekta „Svi smo jedan tim“, koji kompanija NIS realizuje u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije, na platou ispred Poslovnog centra NIS-a u Beogradu organizovan je juče mini basket turnir pod nazivom „Vikend šampiona“. Turnir je ovoga puta okupio dečake i devojčice iz regiona Grada Beograda, podeljene u dve starosne kategorije – od sedam i osam godina, odnosno od devet i 10 godina.

Cilj ovog projekta, koji se realizuje drugu godinu zaredom je promocija sportskog duha i zdravog načina života, pravilan fizički razvoj najmlađih, usmerenje ka sportu i sportskim vrednostima. Prva stanica ovogodišnjeg mini basket turnira „Vikend šampiona“ bio je Novi Sad, gde je turnir održan 11. maja.

Pored mini basket terena, najmlađi su imali priliku da igraju i na terenu sa teleskop košem, a programi turnira, lopte i visina koševa su prilagođeni uzrastu dece. Na kraju nadmetanja svi učesnici su dobili medalje, jer ovaj projekat ima jasan cilj da ne stvara konkurenciju među decom, već da podstiče poštovanje rivala i fer-plej, jer takav odnos stimuliše razvoj vrhunskih sportista.

„I ovoga puta želim da zahvalim kompaniji NIS na uspešnoj saradnji i na ovom velelepnom ambijentu za odigravanje mini basket utakmica sa željom da se naša saradnja nastavi i unapredi. Društvo se neguje od malih nogu da bi stabilnim i dugim koracima gazilo napred“, izjavio je Rade Georgievski, predsednik Udruženja „Mini basket Srbija“.

NIS i Košarkaški savez Srbije, nakon Novog Sada i Beograda, mini basket turnir „Vikend šampiona“ organizovaće i 8. juna u Nišu.

U saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije, NIS već devet godina zaredom pruža podršku organizaciji projekta „Mini basket Srbija“ i održavanju mini basket turnira širom naše zemlje. Projekat ima za cilj da u deci probudi sportski duh i promoviše zdrav način života, dok su takmičarski rezultati u tom uzrastu u drugom planu. NIS već godinama podržava razvoj sporta u Srbiji i između ostalog je višegodišnji partner Košarkaškog saveza Srbije i košarkaškog kluba „Partizan NIS“.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...