NIS pomaže zrenjaninsku košarku

BM

Srbija će biti domaćin Ženskog evropskog prvenstva u košarci, a jedan od gradova-domaćina je i Zrenjanin. Unapređenje zrenjaninske košarke pomaže i NIS kroz program Zajednici zajedno.

NIS je u okviru programa Zajednici zajedno podržao nabavku savremene opreme i modernizaciju košarkaških terena KK Proleter-Naftagas iz Zrenjanina. Rezultati projekta pod nazivom Unapređenje zrenjaninske košarke, čiji je osnovni cilj poboljšanje uslova za bavljenje ovim sportom, predstavljeni su juče u Hali sportova Kristalna dvorana u Zrenjaninu.

NIS u okviru svojih društveno odgovornih projekata posebnu pažnju posvećuje razvoju sporta i promociji sportskih vrednosti i na ovaj način je želeo da doprinese afirmaciji košarke u Zrenjaninu i uključivanju većeg broja sportista iz svih takmičarskih kategorija, uključujući i najmlađe, navedeno je u saopštenju NIS-a.

Svečanost povodom prezentacije dostignuća projekta okončana je održavanjem revijalne utakmice kadeta i dece iz zrenjaninskih osnovnih škola, čime je još jednom ukazano na značaj ulaganja u sport i promocije zdravih načina života u lokalnim zajednicama, što je i jedan od strateških ciljeva kompanije NIS.

Čedomir Janjić, gradonačelnik Grada Zrenjanina, zahvalio je kompaniji NIS na saradnji i podršci ističući da Zrenjanin mnogo ulaže u sport i da je grad „koji je poznat po sportistima i po velikim takmičenjima. Prethodnih godina uspeli smo da napravimo četiri nove školske sale. Završili smo renoviranje Kristalne dvorane, koja je spremna da dočeka velika takmičenja. Srbija će biti domaćin Ženskog evropskog prvenstva u košarci, a jedan od gradova-domaćina je i Zrenjanin. Drago mi je da imamo prijatelje kao što je kompanija NIS koja hoće da nam pomogne i nadamo se da će se naša uspešna saradnja nastaviti.“

„ NIS je ponosan jer je bio deo ovog projekta. Kao društveno odgovorna kompanija, NIS sve aspekte svog poslovanja podređuje odgovornom odnosu prema zajednici u kojoj posluje. Na taj način dokazujemo našu spremnost da prepoznamo potrebe lokalne zajednice i radimo na unapređenju kvaliteta života u opštinama i gradovima u kojima kompanija posluje. Zajedno sa našim partnerima iz Grada Zrenjanina, doprinosimo razvoju grada i okoline, a podrškom koju smo pružili ovom projektu pokazujemo da ostajemo posvećeni poboljšanju uslova života u različitim segmentima društvene odgovornosti.“, rekao je Valerij Proskurin, direktor NIS-ovog Bloka Servisi.

Program društveno odgovornog poslovanja Zajednici zajedno NIS uspešno realizuje već devet godina zaredom, a do sada je podržano više od 900 projekata vrednih više od milijardu dinara, koji su doprineli unapređenju kvaliteta života u lokalnim zajednicama u kojima kompanija posluje. U skladu sa potrebama Grada Zrenjanina NIS je konkursom u 2017. godini podržao četiri projekta u oblasti sporta u čiju je realizaciju kompanija uložila gotovo 13 miliona dinara. Sportski savez Grada Zrenjanina dodelio je kompaniji NIS, kao društveno odgovornoj kompaniji, koja dugi niz godina, na različite načine, podržava sportske projekte, udruženja i pojedince sa teritorije Zrenjanina u februaru 2018. godine nagradu Sponzor-donator 2017.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...