Ukrajina i Rusija – bitka na makiškom polju

BM

Ragbi 13 federacija Srbije, koja ima odlične odnose sa oba tima, ponudila je da se susret odigra u Beogradu, što su prihvatili i Rusi i Ukrajinci
(foto, ekipe Rusije i Ukrajine pred početak meča u kome su pobedili "medvedi")

Ragbi 13 reprezentacije Ukrajine i Rusije odigrale su u Beogradu utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. u kojoj je pobedu odnela ekipa “medveda” pošto je savladala Ukrajince sa 34:20 (18:10).

Utakmica je odigrana na stadionu Nastavnog centra “Makiš”, na neutralnom terenu, jer nije bilo moguće održati meč u  Harkovu, zbog političkih tenzija izmedju dve zemlje.

Ragbi 13 federacija Srbije, koja ima odlične odnose sa oba tima, ponudila je da se susret odigra u Beogradu, što su prihvatili i Rusi i Ukrajinci, objasnio je predsednik federacije Radoslav Novaković, koji je bio i pomoćni sudija na utakmici.

 “Bitka na makiškom polju” odigrana je u fer plej atmosferi igrača oba tima, ali je na tribinama bilo “vrelo” pa su policijske “trojke” izvirale i postavljale se neposredno pored gledalaca koji su skandiranjem podržavali Rusiju i Putina.

Majice sa likom Putina i natpisom “Fuck NATO”, “Republika Donjeck”, zastave Rusije, transparenti “Kosovo je Srbija” bili su sastavni deo koreografije navijača koji su podržavali ragbi ekipu “medveda”.

Policija je kontrolisala ulaz na stadion, pretresala je gledaoce, a jednoj grupi nije bio ni dozvoljen ulaz na utakmicu.

Održavanje utakmice pomogla je opština Stari grad, koja je u subotu organizovala prijem dve reprezentacije.

“Partnerstvo opština i Ragbi 13 federacije Srbije traje već 15 godina. Od treniranja na poljani i presvlačenja na klupi, došli smo do toga da je naša Federacija domaćin Kongresa Evropske ragbi lige federacija, a da se reprezentacija plasirala u završni krug kvalifikacija za Svetsko  prvenstvo. Osim sportskih uspeha veoma smo ponosni i na činjenicu da smo organizacijom utakmice izmedju Ukrajine i Rusije poslali poruku da je sport iznad svega i da su prijateljstvo i mir nešto čemu svi zajedno treba da težimo”, rekao je za Balkanmagazin član Veća opštine Stari grad Petar Bojović.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...