NOVE PROMENE U UKRAJINSKOM VOJNOM VRHU

ML

Anatolij Barhilevič, na čelu Generalštaba, dosad je komandovao odbranom na kopnu
(ilustracija, Anatolij Barhilevič, foto By Сили територіальної оборони Збройних Сил України - https://tro.mil.gov.ua/pro-tro/, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=145179442)

Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski učinio je tokom proteklog vikenda, kako javlja BiBiSi Njus (BBC News), nove promenu u vrhu ukrajinske armije. Serhija Šaptalu zamenio je na čelu Generalštaba Anatolij Barhilevič (Barhylevič). Ovu promenu Zelenskom predložio je novi glavni komandant Oleksandar Sirski. 

ukr-gen-sirski-s

Oleksandar Sirski, foto 

By Mil.gov.ua, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=81087754

Zelenski je, kako je izjavio, ove promene učinio posle konsultacija s ministrom odbrane Rustem Umerovim. Za novog načelnika Generalštaba je istakao da je "iskusan čovek koji dobro razume probleme ovog rata i uopšte ukrajinsku stvarnost, koji se dokazao u borbi i kakav je potreban ukrajinskoj vojci".

Barhilevič je dosad, kako javlja agencija Unian, komandovao odbranom na kopnu. Takođe su imenovani i zamenici novog glavnog komandanta i novog načelnika Generalštaba.

U centru Kijeva, na trgu Nezavisnosti, zvanom Majdan, tokom vikenda demonstrairalo se protiv smenjivanja generala Zalužnog ali je, prema lokalnim medijima, učestvovalo svega 100 do 150 ljudi.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...