TRAMP JE FAVORIT NA IZBORIMA - NJEGOVE JAKE STRANE SU MIGRACIJA, EKONOMIKA I KINA

M. Lazarević

Sve govori da je Tramp favorit izbora koji će se održati u novembru. Ankete mu sada daju prednost od oko pet posto više glasova od Bajdena
(ilustracija, Tramp polaže zakletvu kao 45. predsednik SAD na Kapitol hilu, januar 2017. - izvor, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=55178125)

Na predsedničkim izborima U SAD u novembru ove godine najverovatnje će doći do ponavljanja okršaja od pre četiri godine. Donald Tramp (Trump) je favorit izbora za predsedničkog kandidata u Republikanskoj stranci, a i sada bi, prema anketama, porazio sadašnjeg šefa Bela kuće Džoa Bajdena (Joe Biden). To pokazuju najnovija istraživanja javnog mnjenja u SAD. Očekuje se da će predsednička kampanja biti oštra, a ima eksperata koji izražavaju strahovanja od nasilja posle izbora.

Pretpostavlja se da će Tramp u izbornoj kampanji potegnuti svoje već osvedočene adute koje je koristio u prošlim izborima. Koncentrisaće se najviše na okršaj SAD s Kinom, a biće verovatno i oštar i prema Evropi. Nastojaće u kampanji najviše da iskoristi fakat da ga Amerikanci smatraju sposobnijeg da rešava ekonomske probleme od Bajdena. Ključna tema njegove kampanje biće migracija prema kojoj će biti, kako najavljuje, tvrdji nego ikad.  

Sve ovo govori da je Tramp favorit izbora koji će se održati u novembru. Ankete mu sada daju prednost od oko pet posto više glasova od Bajdena. No, treba reći da Tramp još nema sigurnu stranačku nominaciju za predsednika, oni će izabrati svog kandidata u leto...

Kada bismo se pitali ko nama, Srbima, više odgovara od ova dva kandidata, iskustvo nas uči da nam više odgovaraju predsednici iz Republikanske stranke, u ovom slučaju, dakle Tramp. Naime, predsednici iz Demokratske stranke, kao i generalno aktivisti i pristalice ove stranke, pokazivali su dosad više ambicija i želja da se mešaju u evropske probleme, sa čim mi Srbi imamo dosta loša iskustva. 

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...