Škotska će ubrzo opet biti u EU!

ML

To poručuje Briselu i Londonu škotska premijerka Nikola Stardžon, najavljujući referendum o nezavisnosti Škotske. U britanskom referndumu o odlasku iz EU 62 posto Škota bilo protiv
(foto, Nikola Stradžon, premijerka Škotske)

"Nikakav dogovor nam neće nadoknaditi ono što smo izgubili bregzitom. Vreme je za referendum o našoj nezavisnosti kao evropskog naroda", napisala je u svom tviteru, odmah posle Nove godine, škotska premijerka Nikola Stardžon (Nicola Sturgeon).

"Mora se shvatiti da je bregzit bio protiv volje škotskog naroda", istakla je ona, napominjući da je na referendumu 2016. o izlasku Britanije iz EU, 62 posto Škota bilo protiv tj podržalo je ostanak u EU.

Škoti su, inače, više puta pretili Londonu referendumom o samostalnosti ali se čini da nikad dosad nisu bili bliže tome.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...