U Moskvi otvorena crkva ruskih oružanih snaga

M.L.

Ovako mali broj učesnika i skromnost ceremonije otvaranja ove crkve tumači se porastom broja novih slučajeva obolelih od korona virusa
(foto, muzički program na otvaranju vojne crkve kod Moskve)

Povodom 75-godišnjice pobede nad nacizmom u nedelju je, u predgrađu Moskve Kubinka, svečano otvorena Crkva oružanih snaga Rusije. Monumentalni hram posvetio je, kako javlja nemačka agencija DPA,  partijarh ruske pravoslavne crkve Kiril.

Prvobitno je bilo predviđeno da se zidovi hrama ukrase mozaikom s likovima najistaknutijih predstavnika zemlje – predsednika Vladimira Putina, ministra odbrane Sergeja Šojgua i ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova. Mozaik je trebalo da podseća na pripajanje Krima Rusiji 2014. Sve je bilo i urađeno ali do postavljanja nije došlo jer se, kako piše nemačka agencija, s tim nije složio ni sam Putn.

Na svečanom otvaranju učestvovalo je nekoliko stotina vojnika, na čelu s ministrom odbrane. Većina je nosila zaštitne maske.

Ovako mali broj učesnika i skromnost ceremonije otvaranja ove crkve tumači se porastom broja novih slučaja obolelih od korona virusa poslednjih dana u glavnom gradu. Zbog toga je pre mekoliko dana  odložena sa 21, na 24. jun vojna parada na Crvenom trgu.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...