Migranti se smrzavaju u šatorima na granici Bosne i Hrvatske

M. L.

U platnenim šatorima je neizdrživo hladno, izveštava agencija AP
(foto, migranti u kampu kraj Bihaća lože vatru da se zagreju, 28.11.2018. AP))

Hiljade migranata, uglavnom sa Bliskog Istoka, boravi i po nekoliko meseci u šatorima OUN na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske, u zimi, bez grejanja, tople vode i odeće, izveštava AP iz provizornih logora na bosanskoj strani granice.

Mrazevi, koji u ovim planinskim krajevima u ovo doba prelaze noću minus 10 stepeni, onemogućavaju dalje putovanje migrantima, sada možda i više nego hrvatska policija koja u tome nije dosad birala sredstva. A u platnenim šatorima je, takođe, neizdrživo hladno. Mnogi od migranata, beleži ova agencija, nemaju nikakve čarape na nogama.

migran-bihac-satori

Šatori za migrante pored studentskog doma u okolini Bihaća, 28. novembar 2018. AP

Deo migranata je smešten unutar BiH, u napuštenim studentskim domovima koji su oštećeni u sukobima 90-ih godina ali potom su samo provizorno opravljeni. I takvi su bolji od šatora koje migranti preferiraju jer su uz granicu koju ako pređu, imaju šansu da stignu u Nemačku ili Švedsku, dve zemlje koje su im glavni cilj. Makar i po mrazu od minus 20 stepeni koji će ih pratiti na tom putu...


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...