DUBROVNIK ZABRANIO TURISTIMA DA VUKU KOFERE NA TOČKIĆE

ML

To je učinjeno u okviru borbe protiv buke koja smeta žiteljima i turistima u centru ovog istorijskog grada
(ilustracija, Dubrovnik, staro jezgro, https://www.hotels.com/go/croatia/)

Vlasti u Dubrovniku, kako piše "Jutarnji list", zabranile su turistima da u se u centru grada kreću sa koferima na točkiće. To je učinjeno u okviru borbe protiv buke koja smeta žiteljima i turistima u centru ovog istorijskog grada.

Najviše je dosad, inače, kazni i zabrana zbog buke izrečeno restoranima s muzikom i baštama gde se često krši gornja dozvoljena granica buke od 55 decibela. Ali, kao problem dosad su ostajali koferi koji se jako čuju na istorijskoj kaldrmi u ovom gradu. Jedino rešenje je bilo da grad formira lokalnu službu za transport prtljaga gostiju koja će to obaviti besplatno, tiho i diskretno.

I ova mera pokazuje koliko je Dubrovnik uvek bio (i ostao) civilizacijski iznad svog zaleđa, naravno i šire. A ova jedinstvena mera protiv buke samo će još više potvrditi istorijski i turistički prestiž ovog grada-države u svetu


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...