NAJVEĆU EVROPSKU JAVNU KUĆU KUPILA KINESKINJA

ML

Istražni organi Nemačke, kako piše Bild list, ne isključuju da su se u ovoj višespratnoj zgradi - nastanili špijuni
(ilustracija, izgled najveće evropske javne kuće u Kelnu, posle renoviranja 2021. obojene u crveno, foto - Von © Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0 (via Wikimedia Commons), CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=117409303)

Najveću evropsku javnu kuću - "Pashu" u Kelnu na Rajni, kupila je ovih dana izvesna 46-godišnja Kineskinja. Kako saznaje dnevnik "Bild", nova vlasnica platila je za "Pashu" 11 miliona evra ali je ona, navodno, samo figura u krijumčarskoj i špijunskoj aferi kojom se bave, i kako se čini još dugo će se baviti, nemačko pravosuđe i političari.

Istražni organi, naime, kako piše ovaj list, pozivajući se na policijske spise, elektronsku poštu i drugu internet komunikaciju, ne isključuju da su se u ovoj višespratnoj zgradi nastanili špijuni. Navodno, sve se to događa na devetom spratu na kome su, takođe, smeštene hotelske službe. Inače, jedna noć u sobi od 20 metara kvadratnih staje 199 evra, s doručkom. Na raspolaganju su široka postelja za dve osobe, kupatilo, toalet i jelo.

Celi ovaj 11-spratni objekt je podeljen na nekoliko delova. Osim hotelskog sprata, radi se i o prostorijama, namenjenim za tzv seksualne usluge - tu je noćni klub sa striptiz-barom i još jedan klub nazvan Ilevn (Club Eleven) koji će uskoro biti otvoren na najvišem 11-om spratu.

Preduzeće je nastalo još 70-ih godia prošlog veka i od početka bilo uspešno. Imalo je probleme tokom epidemije korona-virusa pa je u januaru 2021. proglasilo insolventnost. Tada je u njemu na oko 9.000 metara kvadratnih, "radilo" oko stotinu prostitutki. Javnu kuću je posle epidemije pruzeo drugi vlasnik koji je tu otvorio 2021. ponovo restoran pri čemu je promenio dominantnu boju od modre na crvenu.    

U ovu zgradu mogu stupiti samo muškarci stariji od 18 godina. Na ulasku se odmah plati pet evra posle čega mogu da odu na neki od spratova na kojima se pružaju seksualne usluge. Pri tome, je, na primer, sedmi sprat rezervisan za transeksualce.  

Prostitutke u "Paschi" rade same za sebe a cena usluge zavisi od dogovora s klijentima. Cena za jedan seksualni čin iznosi 50 evra. Žene, plaćaju najam vlasniku od 180 evra dnevno. Na početku radnog vremena ona mora da plati kauciju od 150 evra, a na kraju i 40 evra za čišćenje sobe. Svaka od njih, da bi pokrila troškove, mora da ima najmanje četiri klijenata dnevno.

Ostaje nejasno da li i koliko od pazara svaka treba da odvoji makroima. Jedan od zaposlenih u ovoj javnoj kući poverljivo je saopštio novinarima odgovor na pitanje da li se prostitutkama, pri ovim cenama, isplati najam hotela za njihove usluge.

"Mnoge se radije motaju po ulicama, ovde teško mogu dobro da zarade", zaključio je on.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...