INDIJCI PUSTILI NA SLOBODU „LETEĆEG ŠPIJUNA"

ML

Indijske vlasti su, kako javlja AP, pustile na slobodu goluba koga su držale u kavezu pošto se mislilo da je u pitanju "kineski špijun"
(ilustracija, nije prvi put da je neki golub izazvao sumnje indijske policije, foto, https://www.facebook.com/SPYSCAPE/photos/a.1832508047055941/1977463735893704/?type=3)

Indijske vlasti u četvrtak su, kako javlja AP, pustile na slobodu goluba koga su držale u kavezu pošto se mislilo da je u pitanju "kineski špijun". Ptica, je, naime, oko noge imala kružiće koji su podsećali na kinesko pismo što je, reklo bi se, opravdano izazvalo strahovanja.

Golub  nije, međutim, bio nikakav špijun. Na kraju se pokazalo u veterinarskoj klinici u Bombaju da se radi o tzv takmičarskom golubu-letaču iz Tajvana koji je odatle odleteo čak do Indije. Time je slučaj stavljen ad akta, a golub pušten na slobodu.

Zanimljivo je da nije ovo prvi put da je neki golub izazvao sumnje indijske policije. U indijskom delu Kašmira policajci su uhvatili goluba pošto je preleteo preko strogo čuvane granice s Pakistanom. Tada je policija došla do zaključka da nije u pitanju "špijun" nego je utvrđeno da je pripadao jednom pakistanskom ribaru.

No, najveću uzbunu izazvao je svojevremeno uhvaćeni golub koji koji sa sobom nosio poruku sa pretnjama indijskom premijeru Narendru Modimu.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...