SMEŠNE ŽALBE TURISTA

M.L.

Turisti se žale na sve i svašta – ribe u moru, gole žene...

Beli pesak, žene bez gornjeg dela kupaćeg kostima, ribe u moru, slon koji riče...To su samo neki od razloga za žalbe turista i obrazloženja njihovih zahteva osiguranju za odštetu. Zbirku tih kurioznih žalbi i zahteva uoči nove turističke sezone objavljuje britanski The Daily Telegraph.

Jedan mladi Englez slomio je nos u Atini - zagledao se u grupu žena u bikinijima i udario nosom u tablu koja označava autobusku stanicu. Osiguranje mu je priznalo odštetu.

Britanska turistikinja-skijašica došla u Alpe, ustvrdila da je snega malo i potom tražila nadoknadu para za skije koje je kupila pre odlaska na odmor. Odbijeno.

Porodici, koja je kampovala u Walesu, aterirao na šator padobranac iz obližnje vojne baze i napravio veliku štetu. Osiguranje odbilo zahtev.

Nevesti na svadbi u Karibima zapalila se haljina na plaži gde se grilovalo. Mladoženja ju je morao baciti u more da bi ugasio vatru. Osiguranje platilo venčanicu.

Bračni par bio na odmoru u Maleziji, po povratku ustanovio da su im majmuni odneli iz hotelske sobe u prašumu deo garderobe. Osiguranje priznalo pravo na odštetu.Karibi

Na plaži u Cornwall-u roditelji otišli u vodu, deca zakopala u pesak kameru da je neko ne bi ukrao i zaboravila gde...Osiguranje priznalo.

Penzioner, kome je tokom jedne izletničke plovidbe ispala zubna proteza dok je preko ograde broda povraćao u more, prijavio je protezu kao „izgubljeni prtljag“. Još nije odlučeno da li će dobiti nadoknadu.

Izbor žalbi turističkim agencijama Thomas Cook i ABTA.

„Sunčanje na plaži u monokiniju bi moralo biti zabranjeno. Odmor je bio sasvim pokvaren time što je moj muž po celi dan gledao druge žene“.

„Kupili smo za pet evra od uličnog prodavca naočare za sunce Ray-Ban i utvrdili smo da su lažne“

„Uporedila sam veličinu našeg jednosobnog apartmana i trosobnog apartmana naših poznanika i utvrdila da je njihov mnogo prostraniji“.

„Od Jamajke do Britanije trebalo nam je devet sati, dok Amerikancima je to trajalo samo tri sata“.

„Moj verenik i ja smo naručili dvokrevetnu sobu, a dobili smo sobu sa bračnim krevetom. Vi ste odgovorni za to što sam ostala u drugom stanju. To se ne bi dogodilo da smo dobili sobu kakvu smo tražili“.

„Bilo je tamo previše Španaca. Recepcioneri su govorili španski. Jelo je je bilo špansko. Previše stranaca“.

„Lokalni trgovci zatvaraju prodavnice zbog lenosti posle ručka. Često sam i za vreme sieste imao potrebu da nešto kupim. Ta pauza bi se morala zabraniti."

„Naručili smo izlet do akva-parka ali nam niko nije rekao da treba da ponesemo kupaće kostime i peškire.."

„Ugrizao me je komarac. Niko me nije informisao da mogu ugristi“.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...