Počela prodaja regresiranog goriva za jesenje radove

BM

Vlasnici registrovanih komercijalnih porodičnih gazdinstava od 1. septembra do 30. novembra mogu da kupe regresirano gorivo, GASOIL 0.1 i evrodizel za jesenje radove u poljoprivredi na 206 benzinskih pumpi NIS-a. Poljoprivrednici mogu da računaju na naknadno regresiranje cene u iznosu od 50 dinara po litru.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obaveštava sve nosioce registrovanih komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava da od 1. septembra do 30. novembra 2013. godine mogu kupiti dizel gorivo (gasno ulje 0,1 i evro dizel), na maloprodajnim objektima ovlašćenog distributera – Naftne industrije Srbije AD. Važeća maloprodajna cena dizel goriva, koju plaća kupac, regresira se u visini od 50 dinara po litri goriva, saopšteno je iz ovog Ministarstva.

Zahteve za ostvarivanje prava na regres za gorivo za jesenje radove poljoprivrednici će moći da podnesu Upravi za trezor Ministarstva finansija najkasnije do 15. decembra ove godine.

Nakon javnog poziva koji je raspisala Uprava za agrarna plaćanja, NIS je izabran za ovlašćenog distributera za prodaju regresiranog goriva za izvođenje jesenjih radova u poljoprivredi u 2013. godini.

„Ugovor o regresiranom snabdevanju poljoprivrednika gorivom u toku jesenje setve u 2013. godini potpisali su kompanija NIS i Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede,“ saopšteno je iz NIS-a uz napomenu da će u periodu od 1. septembra do 30. novembra 2013. godine sva registrovana komerijalna porodična poljoprivredna gazdinstava moći da kupe GASOIL 0.1 i evrodizel na 206 benzinskih stanica NIS-a širom Srbije, uz naknadno regresiranje cene u iznosu od 50 dinara.

Spisak prodajnih mesta nalazi se na potrošačkom sajtu NIS-a, www.nispetrol.rs, i na internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede www.mpt.gov.rs kao i na internet stranici Uprave za agrarna plaćanja www.uap.gov.rs .


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...